FOTOGALERIJA: Na Trgu petra Zoranića predstavilo se 25 učeničkih zadruga

Slika korisnika valentinam
Međužupanijska smotra učeničkih zadruga privukla 25 zadruga
Osnovni cilj učeničkih zadruga nije samo stvaranje financijskog uspjeha već učenju učenika za budućnost. Učimo ih da budu kreativni, učimo ih timskom radu, ali i da budu samostalni, želimo ih pripremiti za život, rekla je Jelena Gulan
Marin GOSPIĆ
I turisti su razgledavali što sve zadrugari imaju za ponuditi

Trg Petra Zoranića danas su preplavili užurbani zvukovi djece, koja su se okupila oko brojnih štandova na kojima su postavljali svoju uratke koje su izradili kroz učeničke zadruge. Zadar je, naime, ugostio Međužupanijsku smotru učeničkih zadruga okupivši  25 zadruga iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Domaćin smotre  je Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića iz Zadra čija je ravnateljica Jelena Gulan pozdravila okupljene.

Smotra je bila natjecateljskog karaktera, a kao najbolje zadruge proglašene su zadruga "Vridne ruke" škole domaćina, drugo mjesto osvojila je zadruga "Đardin" iz Sv. Filip i Jakova, treće "Mocire" iz Voštarnice te četvrto "Maraška" OŠ Bartula Kašića. Ove škole predstavljat će Zadarsku županiju na državnoj smotri zadruga u Vinkovcima u listopadu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno