Naklon o kojem mirovine ovise

Slika korisnika valentinam
TV SVEKRVA

GLASANJE NA EUROVIZIJI – SRČANE SMETNJE I NAGON ZA POVRAĆANJEM

Naravno da nisam pratio eurovizijsko glumatanje, ali ipak sam, za potrebe ove ugledne kolumne bacio pogled na glasanje, da ne kažem glasovanje. I što sam vidio? Strava i užas. Grozno prenemaganje natjecatelja koji padaju u afan svaki put kada ih se prikaže, a to je onda kada dobiju nekakve bodove. Svi su strašno egzaltirani. Šveđanin se stalno hvata za srce i sklapa ruke, kao da će ga svaki čas strefiti infarkt, Cipranka (u stvari Albanka, ali je to nebitno sada, a i inače) isto ima srčanih problema. Pri svakom pojavljivanju rukama oblikuje znak srca na /bujnim/ grudima, a onda se prekrije rukama po ustima kao da suspreže nagon za povraćanjem. Iskreno, i ja sam nakon par minuta dobio isti nagon, naravno ne za srčanim udarom od sreće, nego onaj za povraćanjem pa ćemo mi sada prekinuti gledanje ovog cirkusa, a onima koji smatraju da je to grozno da gore ne može biti, moram reći da bi moglo biti i gore, kada bi umjesto ovakve muzike morali gledati cajke na televiziji.

p.s. da ne bi i ovo prošlo bez balkanskog prenemaganja pobrinuo se jedan idiot (u stvari, bila su dva idiota) koji je cijelo vrijeme u pozadini histerično mahao srpskom zastavom i nešto dovikivao. E, mislim, samo ste mi vi balkanski kreteni sa svojim kvazi domoljubljem nedostajali pa da se zbilja ispovraćam. Bljak, fuj, povrać...

JEZIVA, ALI I DOBRA GLUMA U ISTOM FILMU

Kada u sred emisije koju gledate krene desetominutni set reklama, onda vam ne preostane ništa drugo doli okretanja programa ne bi li našli nešto dovoljno podnošljivo za pogledati. Ja ipak decidirano tvrdim da je naprosto nemoguće na 7-8 ponuđenih kanala, u isto vrijeme naći dvije zanimljive emisije. U svakom slučaju, okrenuo ja program na HRT2, a kad tamo neki film pa još i domaći. Da bi se informirao o čemen se radi stavio sam teletekst i saznao da je to film „Kratki spojevi“, u stvari omnibus film, što bi značilo da se radi o više kraćih filmova. Odmah mi se nije svidio naslov, jer se radi o parafrazi Altmanovog omnibusa „Kratki rezovi“, ali dobro sad.

I dok sam ja čitao sadržaj, slušao sam prvu priču i samo čuo glasove. To su bili neki dječji glasovi koji su zvučali otprilike ovako. Sjećate li se kada ste išli u osnovnu školu pa bi nastavnica hrvatskog jezika odlučila napraviti malo kazalište i dala učenicima da govore po ulogama. Onda bi se miješali nezainteresirani monotoni glasovi s prenemaganjem nadobudnih štrebera koji bi padali u afan nadajući se dobroj ocjeni. E pa takvo "glumljenje" je bilo trostruko bolje od ovog užasa kojeg smo mogli vidjeti (čuti) u ovom filmu. Kao, njih nekoliko tinejdžera vodi kao neku generacijsku konverzaciju koristeći i sve lokalne izraze, a rezultat je grozno prenemaganje i nedostatak bilo kakvog glumačkog talenta. Postavlja se pitanje, kako su ta djeca uopće odabrana za ovaj film, jer bi nekoliko nasumice odabrane djece s ulice koja se umorna vraćaju iz škole, bolje i prirodnije glumila od ovih odabranih "talenata". Ipak, da nije sve tako crno mogli smo se uvjeriti u trećoj priči koja je imala i neki zanimljiv sadržaj i u krajnjem slučaju odlične glumačke izvedbe za razliku od ove djece koja su sve moje ukućane natjerala na okretanje programa, a okrenuo se i poneki želudac.

JE LI SE PRINCEZA DOVOLJNO PRESAVILA U KOL'NU DOK SE KLANJALA KRALJICI?

E, ovo jako volim. Taman smo se nekako riješili blebletanja o vjenčanju i rađanju djece ovoga starijeg princa, a samo moramo slušati o vjenčanju ovoga mlađeg. Radi se naravno o britanskoj kraljevskoj obitelji za koju me briga nešto više nego što brinem o domaćim celebritijima, što znači – ništa. Problem je što je ovaj stariji sin dobio već i treće dijete pa smo ga nekako pretrpjeli, a sada kada krene ovaj mlađi, to je opet vjenčanje, pa jedno dijete, drugo, treće... Nikada kraja. Trenutno su samo pripreme za svečani čin u pitanju, a do vjenčanja je još dugo. Drama je sve veća. Dali se buduća princeza dovoljno presavila u kol'nu dok se klanjala kraljici? To su teške teme, a pogotovo za prosječnog Hrvata. Nije važno što nam je ekonomsko – politička situacija takva kakva je. Ne, važno samo to dali se ova gospođica dovoljno naklonila kraljici! O tome nam ovise mirovine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (6 glasova)