Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dok je bacao četvero djece s balkona otac je bio ubrojiv

17.05.2019. 10:12
Dok je bacao četvero djece s  balkona otac je bio ubrojiv


Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu  – neće se moći braniti neubrojivošću. N1 televizija je u četvrtak navečer  ekskluzivno donijela informacije o rezultatima istrage.
Dva i pol mjeseca od zločina, Državno odvjetništvo završilo je istragu  protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog  ubojstva vlastite djece.
"Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica  koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru", kazao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog držržavnog odvjetništva u Zadru.
Tijekom istrage ispitana su četiri svjedoka, između ostalog i supruga  osumnjičenog. Uz druge dokazne radnje, presudnu ulogu u istrazi imalo  je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog.
"Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog- psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv", kaže Berović.
S obzirom da je ocu određen istražni zatvor i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Od njegova odvjetnika doznali smo da će zbog zdravstvenih  problema uskoro biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Osumnjičenik  se za vrijeme trajanja cijelog postupka branio šutnjom pa treba vidjeti  hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu. Odvjetnik nam to u četvrtak  nije mogao ni potvrditi niti opovrgnuti.
Istražni zatvor istječe mu za 12 dana.
"Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni odvjetnik ima  pravo predlagat produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice", objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.
Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubojstvo.
"Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može se  izreći i kazna zatvora do 50 godina." (N1 TV)