Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

GASTRONOMIJA Renato Kraljev sudjelovao na kulinarskom performansu u Milanu

17.05.2019. 13:43
GASTRONOMIJA Renato Kraljev  sudjelovao na  kulinarskom  performansu u  Milanu


Budući da sve veću važnost pri odabiru Hrvatske kao destinacije za odmor ima gastronomija te da je ovaj vid ponude oduvijek  bio jedan od motiva dolazaka talijanskih turista u Hrvatsku, Predstavništvo HTZ-a u Italiji je, u suradnji sa specijaliziranim časopisom za  gastronomiju "Sale e pepe", organiziralo posebni kulinarski performans za medije.
Događanje se održalo u prostorijama škole kuhanja časopisa "Sale e  pepe", a jela su pripremali rezident chef škole kuhanja Eva Golia u suradnji s hrvatskih chefom Renatom Kraljevom. Cilj ove prezentacije bio  je približiti nekoliko laganih primorskih jela poput rolica od dalmatinskog pršuta sa skutom na podlozi od mariniranog motara, banjskog  brudeta od sipa s povrćem, kolač od bajama i paške skute, a koja su  sljubljivana s hrvatskim vinima.
Tijekom pripremanja jela, chefovi su prezentirali recepte, a u stankama između sljedova direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana  Vukelić pričala je o raznovrsnosti hrvatske gastronomije, autohtonim  namirnicama, mediteranskoj prehrani te istaknula kako Hrvatska uspješno gradi imidž kvalitetne gastro destinacije o čemu najbolje svjedoče priznanja u svjetski poznatim vodičima poput Michelina i Gault &  Millaua.
Ovoj uspješnoj prezentaciji nazočili su predstavnici specijaliziranih  časopisa za gastronomiju Sale e pepe, Cucina, Moderna, Giallo Zafferano te brojni influenseri i blogeri, kao i predstavnici raznih turističkih  medija.