GASTRONOMIJA Renato Kraljev sudjelovao na kulinarskom performansu u Milanu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U Organizaciji HTZ-a i talijanskog časopisa "Sale e pepe"
Tijekom pripremanja jela, chefovi su prezentirali recepte, a u stankama između sljedova direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana Vukelić pričala je o raznovrsnosti hrvatske gastronomije, autohtonim namirnicama, mediteranskoj prehrani te istaknula kako Hrvatska uspješno gradi imidž kvalitetne gastro destinacije
HTZ
Jela su pripremali rezident chef škole kuhanja Eva Golia u suradnji s hrvatskih chefom Renatom Kraljevom

Budući da sve veću važnost pri odabiru Hrvatske kao destinacije za odmor ima gastronomija te da je ovaj vid ponude oduvijek  bio jedan od motiva dolazaka talijanskih turista u Hrvatsku, Predstavništvo HTZ-a u Italiji je, u suradnji sa specijaliziranim časopisom za  gastronomiju "Sale e pepe", organiziralo posebni kulinarski performans za medije.

Događanje se održalo u prostorijama škole kuhanja časopisa "Sale e  pepe", a jela su pripremali rezident chef škole kuhanja Eva Golia u suradnji s hrvatskih chefom Renatom Kraljevom. Cilj ove prezentacije bio  je približiti nekoliko laganih primorskih jela poput rolica od dalmatinskog pršuta sa skutom na podlozi od mariniranog motara, banjskog  brudeta od sipa s povrćem, kolač od bajama i paške skute, a koja su  sljubljivana s hrvatskim vinima.

Tijekom pripremanja jela, chefovi su prezentirali recepte, a u stankama između sljedova direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji Viviana  Vukelić pričala je o raznovrsnosti hrvatske gastronomije, autohtonim  namirnicama, mediteranskoj prehrani te istaknula kako Hrvatska uspješno gradi imidž kvalitetne gastro destinacije o čemu najbolje svjedoče priznanja u svjetski poznatim vodičima poput Michelina i Gault &  Millaua.

Ovoj uspješnoj prezentaciji nazočili su predstavnici specijaliziranih  časopisa za gastronomiju Sale e pepe, Cucina, Moderna, Giallo Zafferano te brojni influenseri i blogeri, kao i predstavnici raznih turističkih  medija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno