Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Izgledno je da se u Zadru dogodila izborna revolucija”

16.05.2021. 22:16


Nakon objave prvih neslužbenih rezultata, u prostorijama SDP-a kandidati za gradonačelnika i župana te predstavnici stranaka koalicije Srcem za Zadar komentirali su prve rezultate.
Kandidat ove koalicije za gradonačelnika, Marko Vučetić iznimno je zadovoljan prvim rezultatima u gradu Zadru.
– Prema rezultatima koje smo dobili izgledno je da se u Zadru dogodila izborna revolucija, odnosno da Zadar 2021. u mjesecu svibnju započinje s jednim novim kalendarom, a to je demokratski kalendar. Grad Zadar je postao slobodan grad. Građani trebaju biti sretni, mi smo sretni i naša politička sreća će postati sastavni dio javnih politika. Prema energiji koja je bila prisutna ovih dana na ulicama, a i prema prvim rezultatima koji pristižu, grad Zadar se odlučio za promjenu, zaključio je na kraju Vučetić koji je komentirao rezultat Enija Meštrovića koji je prema prvim rezultatima bio nešto slabiji nego kandidat koalicije Srcem za Zadar, a Vučetić od njega očekuje podršku u drugom krugu.
– Meštrović je dio naše oporbene scene i kao takav je nastupio na ovim izborima. Mislim da je i ironijski element pridonio raskrinkavanju onih politika koji su grad Zadar dovele u sadašnje stanje. Enio Meštrović je čovjek od kojega očekujemo podršku na jednak način kao što bismo i mi njemu dali političku podršku da uđe u drugi krug. Enio Meštrović je integriran u slobodu i demokraciju grada Zadra, rekao je Vučetić dodajući kako smatra da su oni dobili glasove građanske opcije u gradu Zadru, dok je Meštrović osvojio emocije građana.
Zlatko Marasović, kandidat za župana Zadarske županije iskazao je zadovoljstvo s rezultatima, iako je prema prvim rezultatima koalicija Srcem za Zadar na županijskoj razini treća, iza vodećeg HDZ-a te kandidata grupe birača, dr Ivice Žuvele.
– Po ovim rezultatima koji su trenutačno obrađeni mi smo na trećem mjestu s jedan posto iza gospodina Žuvele, nadamo se da ćemo doći na drugo mjesto i ući u drugi krug. Znali smo da je gospodin Žuvela kvalitetan kandidat, mislim da ćemo na kraju prijeći taj jedan posto te da ćemo na kraju u drugom krugu biti mi, a ne gospodin Žuvela, rekao je Marasović.