Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kampanja »Staze su ljudi!«

17.05.2021. 12:24


U sklopu projekta Via Adriatica, pokrenuta je kampanja, čiji je cilj prikupljanje sredstava za izradu sveobuhvatne mobilne aplikacije. Kampanja je pokrenuta na prvoj hrvatskoj crowdfunding platformi – Croinvest, pod sloganom »Staze su ljudi! – Budi i ti dio avanture!«, a trajat će 30 dana.
Via Adriatica je prva hrvatska dugometražna pješačko-biciklistička staza, koja povezuje istarski rt Kamenjak s rtom Oštra na Prevlaci. Staza duga 1100 kilometara prolazi kroz nacionalne parkove, strogi rezervat prirode, značajne krajobraze i cijeli niz drugih zaštićenih područja i kulturnih dobara. Dotiče riječne tokove te sve priobalne planine i planinske masive. Kao takva predstavlja novi turističko-pustolovni koncept, koji su prepoznali planinari i zaljubljenici u prirodu iz Hrvatske i inozemstva. U 2020. godini, pješačka staza dobila je svoju biciklističku inačicu Via Adriatica Bike.
Izrada »all-in-one« mobilne aplikacije, logičan je korak u razvoju staze, koju će ove godine pohoditi rekordan broj hodača i biciklista. Putem aplikacije, u svakom će se trenutku moći pristupiti ključnim informacijama o stazi, što će olakšati snalaženje i kretanje. Aplikacija će također biti namjenjena domaćim i stranim izletnicima, planinarima i turistima koji će putem nje dobiti informacije o kulturno-povijesnim te prirodnim znamenitostima u područjima kojima prolazi staza.
Budući da izrada ovakve sveobuhvatne aplikacije nadilazi volonterski entuzijazam ljudi koji već pet godina grade Via Adriatica priču, pokrenuta je crowdfunding kampanja.