Oslikana fasada Instituta za pomorsku baštinu u Neviđanima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Čarobnim kistovima učenica ŠPUD-a
Ne samo da su zrelo, samostalno i promišljeno pristupile izradi skice pa izradi samog murala i time pokazale koliko su visoko likovno narasle u ove četiri godine školovanja, nego su još jednom potvrdile kako su vedre, zabavne, pametne i plemenite! Ponosni smo što im je ŠPUD (bio) kuća, rekla je prof. Pavin Radaljac
ŠPUD
Provele su tri dana na otoku Pašmanu i u sklopu terenske nastave kreativno uredile zidove Instituta

Fasadu zgrade stare ambulante u Neviđanima, u kojoj je smješten Institut za pomorsku baštinu Ars Nautica, oslikale su učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra.

Festival znanosti se od 10. do 15. svibnja ove godine održao u svim većim gradovima diljem Hrvatske pa tako i u Zadru, a glavni cilj festivala je približiti znanost i rad znanstvenika široj javnosti, pogotovo mlađoj generaciji i pomoći joj da shvatiti koliko je znanost važna i sveprisutna u današnjem društvu te ljudskim životima. Ovogodišnja tema je bila kultura znanosti.
Kako smo doznali od Irene Radić Rossi najpoznatije hrvatske podvodne arheologinje i potpredsjednice Instituta za pomorsku baštinu Ars Nautica, u sklopu festivala i ovogodišnje teme Sveučilište u Zadru je u dogovoru s Institutom i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra iniciralo projekt »Kulturni zidovi u službi znanosti«. Riječ je o uređenju fasade zgrade stare ambulante u Neviđanima na otoku Pašmanu, koju je na uporabu dobio Institut za pomorsku baštinu Ars Nautica, a zid su oslikale učenice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra.

Pet maturantica je s nastavnicom prof. Majom Pavin Radaljac provelo tri dana na otoku Pašmanu kao oblik terenske nastave te su kreativno uredile zidove Instituta svojim čarobnim kistovima i to na način da se odražava cijeli svjetlosni spektar. Maturantice Lorena Mamić, Lucija Maržić, Milica Mimić, Iva Josipa Milković i Sara Troskot osmislile su ideju vezanu uz more te izradile novi mural Instituta.

- Ne samo da su zrelo, samostalno i promišljeno pristupile izradi skice pa izradi samog murala i time pokazale koliko su visoko likovno narasle u ove četiri godine školovanja, nego su još jednom potvrdile kako su vedre, zabavne, pametne i plemenite! Ponosni smo što im je ŠPUD (bio) kuća, rekla je prof. Pavin Radaljac, prenosi Otok Pašman.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno