Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Pažani u Imotskoj krajini

Autor:

16.06.2009. 22:00
Pažani u Imotskoj krajini

Foto: Alenka FESTINI



Svečanu misu pjevanjem je pratio crkveni Zbor Blažene Djevice Marije iz Paga pod vodstvom časne sestre Miljenke Biošić, a misu su uz don Stipu predvodili paški župnik don Igor Ikić i župnik Ciste Provo don Bogoslav Bartulović
Don Stipe Mustapić,  koji je od prošle godine u župi  Pag u službi kapelana, ovog  vikenda uz svoje kolege  svećenike predvodio je prvu  misu u parku posvećenom  blaženiku i kardinalu Alojzu  Stepincu kraj crkve Sv. Petra u  Cisti Provo, svom rodnom  mjestu u Imotskoj krajini. Ovaj  događaj popratilo je nekoliko  stotina vjernika iz njegova rodnog mjesta, ali i stotinjak hodočasnika iz Paga. 
Ovu svečanu misu pjevanjem je pratio crkveni Zbor  Blažene Djevice Marije iz Paga  pod vodstvom časne sestre Miljenke Biošić, a misu su uz don  Stipu predvodili paški župnik  don Igor Ikić i župnik Ciste  Provo don Bogoslav Bartulović.
Don Stipe je na misi istaknuo kako zahvaljuje roditeljima, rodbini i prijateljima koji  su ga s razumijevanjem bodrili  u nastajanju da bude  svećenik.
– Uz Boga i Božju pomoć  čovjek jača. Ta misao i spoznaja  vodi me kroz život, naveo je.
Misno slavlje nastavilo se  zahvalom Bogu za dar  svećeničkog poziva. O ulozi  svećenika don Igor Ikić je u  pripovijedi naglasio da je to  važan poziv.
– Bez svećenika ne bi bilo  misnog slavlja, crkvenog  vjenčanja, pričesnika, krizmanika. Njegova ulogu u životu  kršćana je golema, rekao je  don Igor.
Rodbina, prijatelji i poznanici don Stipe ugostili su u  svojim domovima hodočasnike  iz Paga. Ovo gostoprimstvo,  kako kažu Pažani, bilo je predivno, puno topline i prijateljske ljubavi. Nakon zajedničkog  druženja s domaćinima, paški  hodočasnici obišli su prirodne  ljepote i sakralne objekte  Imotske krajine. Hodočasnike  je ugostila i obitelj sestre Miljenke Biošić, rođene Imoćanke koja službuje u Pagu preko  20 godina.