Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Benkovčani biciklom po Podravini

Autor: Mile Marić

16.06.2010. 22:00
Benkovčani biciklom po Podravini


Ove godine su prvi put sudjelovali i članovi Društva športske rekreacije Media Luna iz Benkovca. Uz zanimljiv program za sve uzraste kroz sve dane festivala organizirana je vožnja biciklom u dvije staze
U Koprivnici je održan 5. festival biciklističke rekreacije Hrvatske “Biciklom po Podravini” u organizaciji Old timer kuba Biciklin iz Koprivnice pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog sportskog saveza, Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.
Inače, ovaj festival okuplja poklonike vožnje biciklom, a ove godine su prvi put sudjelovali i članovi Društva športske rekreacije Media Luna iz Benkovca. Uz zanimljiv program za sve uzraste kroz sve dane festivala organizirana je vožnja biciklom u dvije staze. Za kraću stazu od 34,8 kilometara bilo je zainteresirano 230 rekreativaca iz Hrvatske i Slovenije, odnosno Koprivnice, Đurđevca, Beltinaca, Škofje Loke, Bjelovara, Zadra i Benkovca.
Za dužu stazu od 75 km prijavilo se 70 najspremnijih, a među njima i pet članova Društva športske rekreacije Media Luna: Anita Habenšus, Ante Šuto, Ivica Knez, Anđelko Guzić i Marija Bešlić koji su uspješno izvozili kraću stazu od 34,8 km.
Cilj vožnje bio je Starigrad (kod Koprivnice) gdje je u društvenom domu za sve sudionike organizator pripremio prigodni program i ručak te podjelu medalja, priznanja i zahvala.