Djeca sve manje pjevaju?!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
visic
Ivan JAMIČIĆ
Branka Višić Karavida, ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa

Nakon prijemnog ispita za glazbenu školu Blagoje Bersa među učenicima je vladalo veliko uzbuđenje.

S djecom su u hodniku škole čekali i roditelji, a osim uzbuđenja, kod neke djece bilo je treme i suza što je za očekivati kod takvih događanja.

Ipak, prijemni ispiti su prošli u najboljem redu na zadovoljstvo i profesora i učenika.

Glazbena škola Blagoje Bersa svojim srednjoškolskim i osnovnoškolskim učenicima nudi razne programe za glazbenika klavirista, violinista, violončelista, gitarista, flautista, klarinetista, trubača, pjevača, orguljaša, glazbenika teoretskog smjera, programe plesa, baleta i suvremenog plesa kao i pripremni razred osnovne glazbene škole s učenjem solfeđa bez učenja instrumenta.

U pripremni razred osnovne glazbene škole prijavilo se 35 kandidata, u prvi razred osnovne glazbene škole prijavio se 41 kandidat te u pripremni i prvi razred osnovne plesne škole prijavilo se 34-ero kandidata. U pripremni razred srednje glazbene škole prijavilo se 24-ero kandidata, a u prvi i pripremni razred srednje škole za pjevanje prijavilo se 16 kandidata.

- Veoma smo zadovoljni odazivom djece i još uvijek je broj prijava veći od kapaciteta škole. Prijemni su prošli u najboljem redu, a s obzirom da je bio veliki broj prijava, uz kvantitetu uvijek se pronađe i kvaliteta, kazala je Branka Višić Karavida, ravnateljica Glazbene škole Blagoje Bersa.

U pripremni razred osnovne glazbene škole mogla su se upisati djeca koja pohađaju prvi razred opće osnovne škole, a u pripremnom razredu uče solfeđo bez učenja instrumenta, a tijekom školske godine se u dogovoru s roditeljima odredi instrument na kojem će učenik učiti u prvom razredu osnovne glazbene škole. Učenici koji upišu pripremni razred, imaju prednost biranja instrumenta, pred učenicima koji se upišu u prvi razred osnovne škole.

U pripremni razred primljeno je 30 učenika, u prvi razred osnovne škole za program klavira primljeno je dvoje učenika, za violinu dva, za violončelo dva, za flautu tri te za trubu dva, a u pripremni prvi razred osnovne plesne škole primljena su 32 kandidata. U pripremni razred srednje glezbene škole za teoretski smjer primljeno je 7 učenika, za udaraljke 1 učenik, za pjevanje je primljeno troje učenika.

- Što se tiče škole suvremenog plesa, ostalo je mjesta, a prijemni će se održati u kolovozu ove godine. Zanimljivo je da su profesori primijetili kako djeca sve manje pjevaju i samim tim imaju i slabije glasovne mogućnosti. A neka djeca su u vrtiću ili školi krivo naučili pjevati, istaknula je ravnateljica Karavida, dodavši kako bi se pjevanje prvo trebalo vratiti u kuće, a zatim u vrtiće i škole. Djeca zaista sve manje pjevaju, zaključila je ravnateljica Branka Višić Karavida.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno