Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Reportaža u rukama pet milijuna putnika

16.06.2011. 22:00
Reportaža u rukama  pet milijuna putnika


Pozorna, no ne i  nametljiva posluga, uzbudljiva  klupska scena te sastajalište  mnogih nacionalnih parkova,  plaža i uvala – tako je ukratko  opisala svoj susret sa Zadrom  novinarka Sophy Grimshaw u  nedavno objavljenom dvomjesečnom Ryanair magazinu  koji po izdanju dođe u ruke  čak pet milijuna putnika diljem svijeta.
Forum, Morske orgulje i  Pozdrav suncu prvi su zadarski  aduti koje je Grimshaw predstavila u svom članku. Dotaknula se i statue Špire Brusine  ispred zadarskog sveučilišta,  ali i upozorila o aktivnom programskom rasporedu Narodnog muzeja Zadar koji se, suprotno što bi putnici mogli  zaključiti putem njegovog  imena, fokusira na smione radove iz 20. i 21. stoljeća.
“Za malen grad s puno malih predivnih antičkih ruševina, Zadar posjeduje pohvalan  entuzijazam za konceptualnu  umjetnost”, pohvalila je Grimshaw.
Među zadarskim specifičnostima istaknula je i ručne  radove umjetnice Antonije  Gospić čiji su komadi sa žicom  i ručno oblikovanim staklom  već odavno pronašli put do  srca mnogih Zadranki, a pohvalila je i stilski uređenu trgovinu Croata pored Sv.  Stošije.
Zadarski Arsenal preporučila je svim namjernicima  tijekom večernjih izlazaka kao  mjesto koje objedinjuje umjetnost, glazbu i plesna događanja, a sve pohvale dobili  su i zadarski hoteli. Grimshaw  nije zaobišla ni ostatak noćne  ponude ističući brojne caffe  barove na Poluotoku te zaključujući kako je Zadar pravo  mjesto za opuštanje gdje se  stvari, ako ne danas – uvijek  mogu napraviti sutra.