Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Zebić čeka Balakova

16.06.2011. 22:00
Zebić čeka Balakova


Zadar želi vratiti Tomislava Glumca, a i Hrvoje Tokić, 19-godišnji napadač Hajduka, koji je prošle sezone igrao za drugoligaša MV Croatiju, Zadanima je itekako zanimljiv


Drugi dan  priprema nogometaša  Zadra obilježio je –  Edi Stipić. Novi kondicijski trener na igralištu na Bagatu obavio  je testiranja igrača. U početku je uvijek tako, radi se sa  svim i svačim, a najmanje  loptom. Igrački kadar u odnosu na prekjučer ostao je  nepromijenjen. No, promjena će biti vrlo brzo, ako ne  prije, onda svakako do kraja  lipnja kada momčad putuje  u Moravske Toplice. Tamo  će Dalibor Zebić, trener, voditi najviše 22-24 igrača, a to  znači da će gotovo trećina  onih koji sada treniraju ostati kući. Za neke, poput  kadeta i juniora neće biti  problema jer oni imaju gdje  igrati sljedeće sezone. No,  zato će oni kojima je istekao  juniorski staž morati potražiti nove sredine. Hoće li  biti riječ o posudbi i kakvoj  drugoj vrsti dogovora sa Zadrom ovisit će o mnogočemu.
Zebić s nestrpljenjem čeka  odluku Krasimira Balakova,  kolege na klupi Hajduka, oko toga na koga  Bugarin računa u nastavku priprema koje su  Splićani počeli prije  osam dana. Zadar želi  vratiti Tomislava Glumca, a i  Hrvoje Tokić, 19-godišnji napadač Hajduka, koji je  prošle sezone igrao za drugoligaša MV Croatiju, Zadanima je itekako zanimljiv.  S obzirom na odlazak Stjepana Skočibušića Zebić zna  da mu treba još obrambenih  igrača. U tom smjeru idu  nagađanja o dolasku (ili bolje reći povratku) Mateja Jonjića, mladog stopera koji je  prije dvije godine u Zadru  odigralo solidnu polusezonu. Nakon povratka u Hajduk Jonjić je malo igrao.  Mjesto u zadnjem redu pokušat će izboriti i Jerko Prtenjača, koji je u mlađim  kategorijama Zadra svojevremeno bio jedan od najperspektivnijih igrača. U  međuvremenu igrao je za  županijske trećeligaše.  Možda je ovo konačno njegova prava prilika u Zadru.  Nada se Zebić i pojačanju  konkurencije na zadnjem veznom, pozicije koju je kvalitetno zatvarao Pezo. Ostaje  i problem manjka napadača,  a dolazak na probu Abrahama Kellera, lijevog beka, bez  obzira kakvima će se pokazati kvalitete ovog igrača,  daje naslutiti da bi moglo biti  promjena i na lijevom boku.