Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Privlaka je dosta spavala, a mi smo tu da je konačno probudimo

16.06.2017. 22:00
Privlaka je dosta spavala, a mi smo tu da je konačno probudimo


Dugo već kad je po srijedi Općinsko vijeće nije na vidjelo izišlo privlačko zajedništvo i patriotizam, kao što je to jučer bilo za vrijeme konstituirajuće sjednice novog saziva Općinskog vijeća Privlake. Vladajući HDZ sa svojih sedam vijećnika, čemu su se pridružili na sjednici nazočni novi načelnik Gašpar Begonja i njegova zamjenica Nina Stojčević, iskazao je maksimalnu toleranciju i uvažavanje prema četvorici oporbenih vijećnika, koji su im se odužili na način da su sva imenovanja podržali jednoglasno i bez ijedne primjedbe.
Na mjesto predsjednika Općinskog vijeća na prijedlog trojice vijećnika  HDZ-a predložen je Nikica Begonja, a za njegovu zamjenicu Iva Barunčić. Prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni. Osim predsjednika i dopredsjednice u naredne četiri godine u Općinskom će vijeću raspravljati i donositi odluke i sljedeći vijećnici: Ante Glavan, Marin Buškulić, Ante Mustać, Martin Grbić i Ana Skoblar (HDZ), Tomislav Grbić i Luka Grbić (NL), Petar Mustać (MODES) i Željko Zorić (HSP).
Novopečeni predsjednik Vijeća Nikica Begonja zahvalio se na izboru na mjesto predsjednika rekavši kako čestita svima na izboru, bez obzira tko pripada bilo kojoj političkoj opciji i svjetonazoru.
 – Želja mi je da svi zajedno i uspješno sudjelujemo u radu OV-a, prvenstveno za boljitak i razvoj naše općine. Ono što je bilo prije nas moramo zaboraviti i krenuti novim stazama. Držim čvrsto da je sazrjelo vrijeme da opravdamo povjerenje kojeg smo dobili od naših birača i ne smijemo ih ni na koji način razočarati. Nismo izabrani da dođemo ovdje u općinsku vijećnicu te da samo dižemo i spuštamo ruke i usvajamo popularne ili nepopularne mjere. Pozivam vas kolege vijećnici da svi kao jedan, zajedno s našim načelnikom i njegovom zamjenicom, svim ostalim općinskim djelatnicima, komunalcima, Turističkom zajednicom i ostalim udrugama, prionemo poslu jer Privlaka je dosta spavala, a mi smo tu da je konačno probudimo, rekao je Nikica Begonja, nakon čega je vijećnicima na izboru i imenovanjima čestitao i načelnik Općine Gašpar Begonja.
– Vijeće je najače tijelo koje upravlja Općinom. Vjerujemo kako ćemo svi ukazano nam povjerenje u naredne četiri godine opravdati. Ono što tražim od vas jest da budete potpora meni i mojim suradnicima u svakodnevnom radu. Pred nama su brojni komunalno-infrastrukturni projekti. Privlaka neće više nikada biti dijeljena na stari centar, naše zaseoke i turistička naselja, kao do sada. Bit će kompaktna i jedno tijelo. Razvijat ćemo se ravnomjerno i na zadovoljstvo svih, istaknuo je uz ostalo načelnik, obznanivši vijećnicima kako će se svi ponovno okupitiza desetak dana na prvoj radnoj sjednici.