Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Učenice generacije Sara Patricia Pavić i Zara Sudinja

16.06.2017. 22:00
Učenice generacije Sara Patricia Pavić i Zara Sudinja


Sara Patricia Pavić i Zara Sudinja, svestrane učenice 8.a i 8.b razreda Osnovne škole Sukošan, učenice su generacije. Na prijedlog razrednica, Davorke Marinović i Anite Zelić, tom prestižnom titulom imenovalo ih je Učiteljsko vijeće škole.
– Na ovu generaciju izuzetno sam ponosan, ovo su izvrsni mladi ljudi. Naši učenici imaju radne navike i znaju da mogu, kazao je ravnatelj Branimir Peričić.
Pritom im je uputio iskrene čestitke za postignute rezultate i zaželio uspjeh u daljnjem školovanju te da uvijek šire pozitivnu energiju.
– Osposobili smo ih za srednjoškolsko obrazovanje, što je naša temeljna zadaća i vjerujem da znaju što nose, što hoće i da će uspjeti kao i naše generacije do sada, naglasio je Peričić te je nastavio:
– Zajedno s Općinom Sukošan, općinskim čelništvom i Zadarskom županijom, kao osnivačem škole, intenzivno radimo na dogradnji škole kako bi i učenici u Sukošanu pohađali nastavu u jednoj smjeni, poručio je Branimir Peričić.
Prethodno su osmaši uz prigodan program pod voditeljskom palicom Katarine Ročak i Nore Marić, svim svojim učiteljicama i učiteljima uručili godišnjake i ružu, dok su svojim razrednicama, Davorki i Aniti, uručili i prigodne darove.
– Konačno, nakon svih kontrolnih, ispitivanja i zaključivanja ocjena stisnutih u nekoliko posljednjih dana, i školskoj je 2016./2017. godini za 324 učenika Osnovne škole Sukošana i Područne škole Debeljak došao kraj, rekle su voditeljice tijekom prigodnog programa u atriju matične škole u Sukošanu.
Možda zvuči patetično, ali je istinito, školsko zvonce je označilo završetak nastave za učenike osmih razreda i poslalo ih na dugi ljetni, i najljepši odmor. Odahnuli su učenici, roditelji, ali i njihovi nastavnici, razrednici.
– Iskreno sam tužna, jer je došao kraj. Falit će mi sve, prijatelji, učitelji, škola, priznala je Nora.
No, još uvijek nije sve gotovo. Tu je osmašima upis u prve razrede srednjih škola.
– Tijekom proteklih osam godina dobro smo se upoznali, postali bliski, međutim, ujesen, u prve srednjoškolske razrede krenut ćemo uglavnom razdvojeno, sjetno će osmaši obučeni u narančaste i zelene majice i “naoružani” vodenim pištoljima, primjereno.
– Svima je žao što se rastajemo. Svatko će krenuti dalje iako svi želimo ostati zajedno, ali to je nemoguće osim subotom i nedjeljom, poručila je Sara.