Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Priveden osumnjičeni za ubojstvo Zagrepčanina

17.06.2019. 13:47
Priveden osumnjičeni za ubojstvo Zagrepčanina


Zbog sumnje da je u Maslenici nedaleko Zadra u noći na ponedjeljak ustrijelio 42-godišnjeg Zagrepčanina, koji je preminuo na putu do bolnice, policija je privela i osumnjičila za ubojstvo 41-godišnjaka, navodno također iz zagrebačke Dubrave, ali koji, kako doznajemo ima boravište na području Maslenice.
Policija je izvijestila da je oko ponoći zaprimila dojavu da je u Maslenici nakon pucnjave jedna osoba ozlijeđena te da je kolima hitne pomoći prevezena u zadarsku Opću bolnicu.
 – Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici, a u 1 sat je zaprimljena dojava kako je u bolnici od zadobivenih ozljeda preminuo 42-godišnjak iz Zagreba, izvijestila je policija.
Neslužbeno se doznaje da je riječ o 42-godišnjaku inicijala I. B. te da je zbog sumnje u ubojstvo priveden godinu dana mlađi G. Ž. Obojica su navodno iz zagrebačke Dubrave i poznaju se od djetinjstva.
"Bilo je tu puno alkohola i nereda, često je glasna muzika dopirala iz te kuće. Cijeli dan nas zovu ljudi i pitaju što se dogodilo, a mi zapravo ne znamo, sve su to nagađanja", kazao je jedan mještanin Malsenice.
U mjestu 27 kilometara udaljenom od Zadra policijski očevid trajao je u ponedjeljak do iza podneva, a dobar dio jutra cesta na kojoj se dogodio zločin bila je zatvorena.
Na mjestu zločina policija je pred kućom zatekla automobil 'fiat punto' zagrebačkih registarskih oznaka kojega je zbog očevida i izuzimanja mogućih tragova odvela u Zadar.


Iz PU zadarske još doznajemo kako je 41-godišnjak kojeg se sumnjiči za azneno djelo ubojstvo doveden u službene policijske prostorije te se nad njim još vrši kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja. 


 – Utvrđeno je kako je djelo počinjeno neregistriranim vatrenim oružjem, najvjerojatnije pištoljem. Također je utvrđeno kako je počinitelj bio alkoholiziran, dok obdukcija još uvijek traje te će ona pokazati je li i usmrćeni bio alkoholiziran, rekli su nam iz PU zadarske.