MODERNIZACIJA Višenajmensku čistilicu vrijednu milijun kuna uzeli na probu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Sukošanski komunalci kompletiraju opremu
Od hrvatske tvrtke Rasco za ovo ljeto smo unajmili kompaktnu gradsku vakuumsku čistilicu LYNX. Riječ je o prvoj ovakvo modernoj i višenamjenskoj čistilici u Zadarskoj županiji za čišćenje ulica i javnih površina. Ako se pokaže učinkovitom najvjerojatnije ćemo je i kupiti, kazala je Katarina Bebek, direktorica poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o.
Velimir BRKIĆ
Komunalcima će čistilica uvelike olakšati posao

Komunalno društvo Zlatna luka Sukošan d.o.o. skrbi o komunalnoj infrastrukturi u četiri općinska naselja i to Sukošanu, Debeljaku, Goricai i Glavica u kojima živi oko 4.600 stanovnika, a u ljetnim mjesecima preko 10.000.
- U cilju učinkovitijeg rada na probni rok do 31. kolovoza 2020. od hrvatske tvrtke Rasco unajmili smo kompaktnu vakuumsku čistilicu LYNX. Riječ je o prvoj ovakvo modernoj i višenamjenskoj gradskoj čistilici u Zadarskoj županiji za čišćenje ulica i javnih površina, kazala je Katarina Bebek, direktorica poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o., te je nastavila:
- Ako budemo zadovoljnim s radom i učinkovitošću ove višenamjenske, suvremene čistilice najvjerojatnije ćemo ju kupiti, najavila je Bebek.

Miniwash i druge tehnološke mogućnosti

Čistilica je proizvedena u tvornici u Kalinovcu koja je među vodećim proizvođačima opreme za komunalno održavanje u Europi i koja broji oko 380 zaposlenih. U Sukošan je stigla 16. lipnja 2020. i odmah izazvala veliku znatiželju općinskih žitelja.
- S opremom kompaktna gradska vakuumska čistilica LYNX košta do milijun kuna, a može se kupiti i putem leasinga na razdoblje od pet do sedam godina, rekao je Filip Glasnović, voditelj prodaje u navedenoj tvornici.
Osim jake usisne moći zbog više ugrađenih kamera ima veliku vidljivost prilikom čišćenja. Ovaj tehnološki vrlo napredan proizvod ima i miniwash i druge tehnološke mogućnosti.
- Sve teže se može pratiti troškove održavanja puteva, prometnica, groblja, plaža, zelenih površina, dvorišta crkvi, košnji travi, sadnje cvijeća, dovoza i odvoza materijala, iskopa. Posebno važno imati vlastita sredstva za rad. Imamo veliki broj tehnike i vozila a pripremili smo i projekt za kupnju traktora s malčerom kojeg ćemo aplicirati prema EU fondovima, kazala je Bebek.

Stručno i na vrijeme

Žitelji zovu komunalnog redara ili izravno u komunalno poduzeće kad uoče građevinske, urbanističke, prometne ili ekološke probleme. Bez obzira na vrstu dojave, komunalci izlaze na teren, provjere o čemu se radi i nastoje riješiti aktualne probleme.
- Iako često nismo nadležni za neke probleme naših općinskih žitelja, trudimo se žurno intervenirati ljudstvom i vlastitom mehanizacijom ali i savjetima pomoći im da ih riješe na najbrži mogući način, naglasila je Bebek ne krijući zadovoljstvo da komunalci sve poslove izvode stručno i na vrijeme.
Tijekom sezone najveći je zadatak održati čiste plaže i uređenost općinskih naselja.
- Zaposlenici i sezonci tijekom sezone pojačano, mogli bismo reći, od jutra do sutra će već uobičajeno brinuti da plaže budu čiste i uredne, na zadovoljstvo svih korisnika plaža od Marine Dalmacija do Tustice, na oko osam kilometara obale, istaknula je Bebek.

 

Raznovrsne mogućnosti

Stipe Molnar i Antonio Lučić, komunalni djelatnici, bit će zaduženi za čistilicu i s njom će barem ovo ljeto obavljati komunalne poslove čišćenja ulica i javnih površina. A kako bi što prije savladali upravljanje imali su edukacijski, praktični rad koji je predvodio stručnjak iz tvornice proizvođača čistilice.
- Puno informacija u kratkom vremenu, ali kad upoznaš brojne mogućnosti za raznorazne poslove čišćenja sve se brzo upija. Toliko moderne tehnike na jednom mjestu znatno olakšava rad. Stroj je zapravo čudo, a kabina je poput svemirskog broda, što u šali, što u zbilji govori Stipe.

Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
Sukosan je uvijek lip i cist :) Problema bio uvijek u Maloj Makarskoj u sumi.....

Monika