Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

SRCE ZADARSKO Dupkom pun kombi s potrepštinama odlazi u Gornju Bistru

17.06.2020. 10:16


Volonteri okupljeni u grupi Srce zadarsko sinoć su uspješno odradili humanitarnu akciju za Zadranina Josipa Grdovića i njegove prijatelje u bolnici Gornja Bistra.
– Zadrani su još jednom pokazali da imaju ogromno srce i da su u svakom trenutku spremni pomoći onima kojima je pomoć potrebna. U Gornju Bistru krenut će kombi dupkom pun svih onih potrepština koje im trebaju, od sokova i kašica, pa do vlažnih maramica, pidžama, jednokratnih podložaka za krevete i pelena. Presretni smo da je i ova akcija bila jako uspješna, kazala je Marjana Ikić iz grupe Srce zadarsko oformljene na Facebooku prije neto više od godine dana upravo s ciljem organiziranja pomoći potrebitima.


Veliki odaziv
– Želim zahvaliti svima koji su se odazvali akciji. Posebno zahvaljujem vlasnicima jedne zadarske tvrtke, koji su željeli ostati anonimni, na ustupanju kombija kojim ćemo prikupljene stvari odvesti u Gornju Bistru, kao i na plaćenom gorivu i troškovima autoceste. I ovaj put odazvali su nam se iz Mayosa, a donacije su donijeli i iz Turističke zajednice Sukošan i Udruge Svijetlo, istaknula je Ikić te dodala kako joj je posebno drago što su se djeca i mladi uključili u akciju. Osim samoorganiziranih iz zadarskih kvartova, donacije su, kaže, donijela i djeca iz NK Zadra, škole nogometa, koji su došli u pratnji roditelja i trener.
– I na kraju hvala pizzeriji Studio na pizzama koje su nam donijeli da se malo počastimo, poručila je Ikić.


Oko 130 štićenika
Prvu akciju, podsjetimo, inicirao je otac 19-godišnjeg Josipa, Ivica Grdović, koji je nakon višegodišnje, mukotrpne borbe u pronalaženju adekvatnog smještaja sinu oboljelom od cerebralne paralize i psihomotorne retardacije, odlučio pomoći i njegovim prijateljima s kojima je prije dvije godine konačno smješten u bolnicu. Kako nije vičan organizaciji humanitarnih akcija, obratio se Zadranki ogromnoga srca, Marjani ikić i uspjeh nije mogao izostati, kao ni sinoć.
U toj je bolnici smješteno oko 130 štićenika starih svega nekoliko mjeseci pa do 47 godina i svi su s teškim oboljenjima. Mnoge od njih, otkako su hospitalizirani, nitko ne posjećuje.