Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Antonio Vučetić predsjednik Skupštine, potpredsjednici Šikić i Čerkuč

17.06.2021. 12:11


U četvrtak je konstituirana Županijska skupština. Na skupštini je prisustvovalo ukupno 35 od 37 članova čime je ostvaren kvorum. Članovi su za predsjednika Skupštine izabrali nezavisnog vijećnika Antonija Vučetića s liste DSU-HNS-HSLS, a za potpredsjednika je, na prijedlog većine iz HDZ-ove koalicije, izabran Zoran Šikić. Drugi potpredsjednik kojeg je predložila opozicija je Davor Čerkuč s Nezavisne liste Ivice Žuvele kojeg su podržala 33 člana.
Vučetić se zahvalio prisutnima na ukazanom povjerenju.
– Želio bih svima poželjeti sretan i uspješan rad i da radimo u interesu naših građana te da predstavljamo ljude koji su nam dali povjerene koje nećemo iznevjeriti. Odmah na početku želim zauzeti stav kako ćemo cijeniti sve vaše prijedloge, da ćemo se držati poslovnika, svih normi koje su u kulturnoj naravi. Cijenit će se afirmativni rad svih skupštinara, bilo opozicijskih ili pozicijskih. Ono što ću zamoliti jest da svi skupštinari pokažu dozu poštovanja jedni prema drugima jer trebamo poštovati ovaj dom i instituciju Zadarske županije, rekao je Vučetić kratko pri preuzimanju nove funkcije.
Odabranima je čestitao i župan Božidar Longin koji je uvjeren kako ih očekuje konstruktivan i dobar rad u naredne četiri godine.