Cijene ulaznica za Višnjik još nepoznate

Slika korisnika admin
ulaznice
ULAZNICE U KOLOVOZU - Scene iz Jazina otišle u prošlost

Odlazak iz Jazina u Višnjik nije nekakav jednodimenzionalni događaj. Osim što će momčad igrati u posve drugačijim okolnostima glede uvjeta, a brojni gledatelji imati udobnosti, klub se mora prilagoditi potpuno drugačijim organizacijskim okolnostima. Treninzi nisu nikakav problem, ali priprema svih poslova prije utakmice i onih u njezinom trajanju, pa i onih poslije, zahtijeva sustavan rad. U odnosu na Jazine dvorana Višnjik je svemirski brod i gotovo sve bit će drugačije.

- Razmatramo sve nove okolnosti i počeli smo se pripremati za prodaju ulaznica i sve drugo što je nužno za organizaciju utakmica. U sljedećoj sezoni bit će najmanje 35 utakmica u Višnjiku u raznim natjecanjima i priprema mora biti sveobuhvatna - kaže Kristijan Magaš, predsjednik.

Sve gledatelje, a posebno one najvjernije, zanima kad će se moći prijaviti za pretplatu ili kad će početi prodaja pretplatničkih blokova.

- Očekujemo da bi to moglo biti moguće u kolovozu. Prije svega treba napraviti podjelu gledališta na sektore, pa slijediti određenu numeraciju, utvrditi kriterij za VIP-ložu koja ima tzv. zlatni i srebrni sektor, itd.

Kako ćete odrediti cijenu za pojedinačnu ulaznicu, kako za pretplatničke blokove?

- Treba uzeti u obzir mnoge okolnosti. Izgledno je da bi najjeftinija pojedinačna ulaznica mogla biti oko 30, a najskuplja oko 100 kuna. No, to je sad samo špekulacija dok se ne utvrdi vrijednost svih elemenata koji čine cijenu. Klub će svakako na vrijeme objaviti sve moguće informacije o ulaznicama.

A pretplata? U bijelomu svijetu klubovi skupe lijepu novac na račun pretplate.

- Naravno da će biti moguće kupiti pretplatničke blokove. Njihova će cijena ovisiti i o poziciji. Trebamo svi znati da su uvjeti u novoj dvorani višestruko bolji nego u Jazinama, odnosno da Višnjik ima standard do jučer gotovo nezamisliv u Zadru.

Mnogi su klubovi već počeli prodaju pretplate. Bilbao, recimo, nudi svojih osam sektora u rasponu od 88 do 280 eura za djecu, te od 134 do 561 eura za odrasle. Roanne, pak, ima raspon cijena od 120 do 350 eura.

- Ne znam točno što sve utječe na njihove cijene. No, znamo da je odaziv na pretplatu velik i da u pravilu pojedinačnih ulaznica ima malo.

U Zadru, inače, vlada običaj da stanovite individue desetljećima besplatno ulaze u dvoranu. Nikad nitko nije pokušao proniknuti na temelju kakvih kriterija i u Jazinama se praktički nitko na to nije ni osvrtao. Ne uspostavi li klub u Višnjiku red već na prvoj utakmici, poslije bi moglo biti sve isto kao i u Jazinama. A to ne vodi ničemu. U Višnjiku će i novinari, nadaju se oni, raditi u puno boljim uvjetima. Bez toga da im nad glavama vise kojekakvi mudraci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno