Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Djelatnici Sveučilišta u Zadru osvojili čak 38 medalja

Autor:

16.07.2008. 22:00
Djelatnici Sveučilišta u Zadru osvojili čak 38 medalja


Najbolji smo bili u košarci, tenisu, stolnom tenisu, povlačenju užeta, kuglanju, ženskom nogometu, boćanju i u kartanju, točnije u briškuli koju smo mi sami uveli, kazao je Ivica Ražnjević
Sportska ekipa sindikalne podružnice Sveučilišta u Zadru je na ovogodišnjim sindikalnim igrama održanim u Umagu od 4. do 8. lipnja sudjelovala u gotovo svim disciplinama te je osvojila 10 prvih, 8 drugih i 10 trećih mjesta.
– Nakon ovogodišnjih sindikalnih igara po broju osvojenih trofeja smo u samom vrhu Hrvatske, što dokazuje da se naši djelatnici osim svojim “redovnim” poslom, uspješno bave i športom, što je vrlo pohvalno. Broj djelatnika zainteresiranih za sudjelovanje na sportskim igrama se svake godine povećava, stoga im želimo omogućiti uvjete za rekreativno bavljenje sportom. U planu nam je tako na razini Sveučilišta organizirati sportske aktivnosti za djelatnike, kazao je rektor zadarskog Sveučilišta prof. dr. sc. Ante Uglešić u prigodi primanja koje je organizirao za sudionike sindikalnih športskih igara. Sudionicima igara zahvalio se na “upečatljivom” predstavljanju Zadra i Sveučilišta u Zadru.
– Također bih istaknuo vodstvo našeg sindikata koje svake godine organizira odlazak na igre, kao i zadarsko Sveučilište koje financira kupnju opreme i organizira prijevoz, rekao je Uglešić.
Sindikalne sportske igre se održavaju svake godine i ovo je već deseta, jubilarna godina njihova održavanja. U igrama sudjeluju svi djelatnici Sveučilišta, kako nastavnici, tako i nenastavno osoblje. Na igrama je sudjelovalo preko 500 natjecatelja sa svih sveučilišta i veleučilišta u Hrvatskoj, od kojih njih 32 iz Zadra.
– Svatko od nas sudjelovao je u barem četiri natjecanja iz različitih sportova. Najbolji smo bili u košarci, tenisu, stolnom tenisu, povlačenju užeta, kuglanju, ženskom nogometu, boćanju i u kartanju, točnije u briškuli koju smo mi sami uveli. Iako je povremeno padala kiša, ona nas nije spriječila da se “borimo kao lavovi” i odnesemo kući brojne trofeje, kazao je sindikalni povjerenik za šport pri zadarskom Sveučilištu Ivica Ražnjević.