Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Najpoznatija zadarska kujica dobila štence

Autor: Katarina Belić

16.07.2008. 22:00
Najpoznatija zadarska kujica dobila štence

Foto: Vedran SITNICA



Najomiljenija i daleko najpoznatija zadarska aprikot pudlica Nina, čiji je vlasnik predsjednik Udruge dobrovoljnih davatelja krvi ” Kalelarga” Venci Jurin, prije mjesec i pol dana donijela je na svijet pet štenaca, i to četiri ženke i jednog mužjaka.
Nina je sedam i pol godina stara pudlica koja je dosada bila gotovo na svim tv programima i u brojnijm novinama i časopisima.
– O njoj je i RTL snimao emisiju, bila je i na 1. programu HRT-a, zatim u emisiji Globalno sijelo i još na brojnim drugim gostovanjima, stoga bih za nju mogao reći sa sigurnošću da je vidjela više mora, uvala i otoka od 90 posto ljudi u gradu – kaže nam Venci Jurin, ponosni vlasnik.
Nina je i stalni član posade na brodu “Marino”, stoga su kroz godine ona i Venci postali zaštitni znak zadarske Foše.
– Nina je moja stalna pratilja. Svugdje ide sa mnom. Posebno voli more. Proplivala je od prvoga dana i obožava more i kupanje. Iako su i štenci dovoljno veliki za kupanje, još uvijek ih ne vodim na more, kaže Jurin.
Nina je okotila šest štenaca, jedno nije preživjelo, a daleko najveći i najjači među njima je jedini mužjak, koji je i glavni među ženkama.
S obzirom da je Nina potomak crnih pudlica, iako je svijetle boje, okotila je i jednu crnu ženku, koja je baš zato drukčija i posebna. Štenci su vrlo razigrani, veseli i ne prave nikakve probleme, iako “ponekad znaju nestašno obaviti svoje potrebe tamo gdje ne smiju”.
– Oni su mali i s vremenom će naučiti neke stvari, sve je samo stvar strpljenja. Iako imam Ninu, zadržat ću jednu ženku za sebe, a ostale štence planiram prodati, ostalo mi ih je još samo troje. Jako su umiljati i dragi i brzo čovjeku prirastu srcu, stoga mi se i teško odvojiti od njih. Svaki je na svoj način poseban, iako se možda ipak izdvaja mužjak jer je “glavni”. Osobno su mi draže ženke jer su puno čistije i urednije, a smatram i da su privrženije vlasniku, zaključio je Jurin.