Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Škola u Neviđanima bit će obnovljena do jeseni

Autor: Dragana Glavočić

16.07.2008. 22:00
Škola u Neviđanima bit će obnovljena do jeseni


U tijeku je postavljanje krova na nadograđenom dijelu u kojemu će se, uz nove učionice, smjestiti i kabineti te knjižnica. Predviđa se da će radovi biti završeni do 31. kolovoza
Unatoč nesnosnim vrućinama ovih dana i dalje traju radovi na uređenju državne ceste 110 na području općine Pašman. Hrvatske ceste krenule su u obnovu 12,5 kilometara duge ceste koja je na otoku Pašmanu sagrađena prije 40 godina. Rekonstrukcijom se obuhvaća proširenje ceste te obnova asfaltnog sloja na dionici otočne ceste od mosta Ždrelac do Malog Pašmana. Riječ je o projektu vrijednom 25 milijuna kuna.
Načelnica Općine Pašman Maja Bašić ističe da će se ići za tim da se radovi što prije obustave.
– Radovi koji su u tijeku na državnoj cesti 110 ne predstavljaju neki veći problem kad je u pitanju buka ili blokada prometa. Problem je ako otočani ne mogu stići na trajekt. No, tamponiranje koje će uslijediti, a to znači da će se na cestu izvesti veliki strojevi, dodatno će blokirati promet što je nedopustivo tijekom turističke sezone, kazuje Bašić.
Pašmanska nas načelnica upoznaje i s ostalim aktualnostima u općini. Doznajemo tako da će novu školsku godinu 160 malih Pašmanaca dočekati u renoviranoj i dograđenoj školskoj zgradi u Neviđanima.
U tijeku je postavljanje krova na nadograđenom dijelu u kojemu će se, uz nove učionice, smjestiti i kabineti te knjižnica. Radove vrijedne 3,3 milijuna kuna plus PDV sa 75 posto financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a sa po 12,5 posto iznosa sudjeluju Zadarska županija i Općina Pašman. Predviđa se da će radovi biti završeni do 31. kolovoza.
Također, radi se i na izgradnji sportske dvorane namijenjene prije svega održavanju nastave tjelesnog odgoja, ali i održavanju raznih sportskih i drugih aktivnosti. Cijena tih radova je 4,46 milijuna kuna i u cijelosti je pokriva Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U travnju ili svibnju sljedeće godine sportska dvorana primit će prve učenike i sportaše.
U cilju poboljšanja kvalitete življenja otočnog stanovništva, započet će se s radovima na izgradnji nove ambulante u Neviđanima, koja će biti smještena u neposrednoj blizini dosadašnje.
Općina Pašman započela je i s geodetskom izmjerom u Ždrelcu, a potom će uslijediti izmjere i za ostale katastarske općine – Banj, Dobropoljana, Neviđane i Mrljane.
U rujnu ove godine ishodit će se građevinska dozvola za rekonstrukciju stare područne škole u Dobropoljani, koja će se prenamijeniti u suvremeno opremljen dječji vrtić s vrtom i prostranim igralištem.