Traže sitan novac za razmjenu pa ukradu sve

Slika korisnika admin
kune_novac
Nikad ne pokazujte svoj novac!

U suradnji s Policijskom upravom šibensko-kninskom zavedena je kriminalistička obrada nad 36-godišnjim državljaninom Rumunjske, kojom je utvrđeno da je u proteklom tjednu na području grada Zadra izvršio četiri kaznena djela drske krađe.

Serija krađa počela je u četvrtak 10. srpnja. Prvo je u Ulici Bartola Kašića zatražio od 58-godišnjakinje da mu usitni kovanicu, a potom joj iz novčanika izvukao iznos od 500 kuna i udaljio se u nepoznatom smjeru. Nešto kasnije, oko 11.45 sati u Velebitskoj ulici prišao je 59-godišnjakinji i na isti način joj iz novčanika izvukao 800 kuna.

Dana 11. srpnja oko 9 sati u Velebitskoj ulici je od 85-godišnjakinje na njemačkom jeziku zatražio da mu usitni kovanicu od dvije kune, a potom joj iz novčanika izvukao i otuđio oko 3.000 kuna. Na posljetku, u subotu oko 13 sati u Ulici Sirac prišao je 73-godišnjem muškarcu i zatražio da mu usitni kovanicu od 5 kuna, a potom je sam po novčaniku tražio sitno, pri čemu je iz novčanika izvukao još 950 kuna.

Seriju krađa dvoje je rumunjskih državljana počinilo i u Šibeniku. Dvoje Rumunja je od tri starije ženske osobe tražilo zamjenu valute jer im treba sitniš za parking. Kad bi žene izvadile novčanik, oni bi neopazice vadili cijeli sadržaj novčanika, a kad bi oštećena primijetila prijevaru, bilo je već kasno. Jedan Rumunj je deportiran, a drugi je zadržan u pritvoru do suđenja i izricanja presude.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno