Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

HZZO ne podržava Dom zdravlja na Pagu

Autor: Ivana Burica

16.07.2009. 22:00
HZZO ne podržava Dom zdravlja na Pagu

Foto: Adam VIDAS



Mi kao Županija dobili smo zadatak pribaviti mišljenja određenih tijela. Zadnje smo dobili mišljenje od HZZO-a koje je negativno. HZZO je, naime, ocijenio da dom zdravlja ne pridonosi poboljšanju zdravstvene zaštite na Pagu pa doista ne znam što će s time u konačnici biti, kazao je Stipe Zrilić
Tijekom aktualnog sata, vjerojatno jednog od najkratkotrajnijih u povijesti održavanja sjednica Skupštine Zadarske županije, pitanja su postavila samo četiri vijećnika, redom iz SDP-a.
Prva je za govornicu došla Nevena Petani, koja je sa željenjem konstatirala da će morati postaviti isto pitanje kao i prije godinu dana.
– U zadnjih deset dana u dva navrata je more od Punte Bajlo do bazena Kolovare u vremenu između 10 i 12 sati bilo onečišćeno ribljim otpadom i ribljim uljem. Očajni građani su zvali razne službe, a ja bih s ovog mjesta apelirala da je krajnje vrijeme da se taj problem trajno riješi, rekla je Petani.
S njenim mišljenjem složio se i zadarski župan Stipe Zrilić obećavši svoj angažman oko konačnog rješenja tog problema.
Nikola Turčinov upozorio je da je sportska podloga na atletskoj stazi na starom Višnjiku toliko istrošena da sportaši koji je koriste nerijetko oštećuju zglobove.
– Hoće li se ona urediti, pitao je Turčinov, a župan je odgovorio da navedeni objekt nije pod ingerencijom Zadarske županije, ali da će inicijativu za potrebom uređenja staze proslijediti Gradu Zadru.
Turčinov je skrenuo pozornost i na činjenicu da je na južnom dijelu naselja Škutrići osvanula tabla koja označava minirano područje.
– Četrnaest godina nakon rata je došla ploča “pazi mine”. Mještani su to područje ranije koristili, a sada je odjednom minirano! Stvar je tim čudnija što mještane o tome nitko ništa nije obavijestio. Sa sjeverne pak strane Škurića raste divlji deponij, pa postavljam pitanje što bi mještani trebali raditi između mina i smeća, podvukao je Turčinov.
– Kontaktirat ću Hrvatski centar za razminiranje kako bih doznao o čemu se tamo radi, obećao je župan Zrilić primjetivši da se minirana područja, što je i poželjno, dosta pažljivo obilježavaju te da nekad oznake stoje i tamo gdje samo postoji sumnja na miniranost.
Andrea Tičić pitala je što s Domom zdravlja u Pagu.
– Bivši saziv Županijske skupštine donio je odluku o njegovom osnivanju, a tu odluku mora potvrditi i Ministarstvo zdravstva. Prije toga smo mi kao Županija dobili zadatak pribaviti mišljenja određenih tijela. Zadnje smo dobili mišljenje od HZZO-a koje je negativno. HZZO je, naime, ocijenio da Dom zdravlja ne pridonosi poboljšanju zdravstvene zaštite na Pagu pa doista ne znam što će s tim u konačnici biti, kazao je Stipe Zrilić.
Da se ulaz u Crvenu luku proizvoljno naplaćuje, nekome po 20, nekome po 30 kuna, a nekome možda za dvije boce piva, a istovremeno je prostor neuređen i devastiran, upozorila je Ljubica Budak.
– Tko je tamo koncesionar i može li mu se naložiti da tamo nešto uloži i uredi taj prostor, pitala je Budak.
– Što se tiče Crvene luke nitko nema pravo naplaćivati ulaz. Možda se naplaćuje parkiralište. Provjerit ću, kazao je zadarski župan.