Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Internetski put prijateljstva

Autor: Jelica Farkaš

16.07.2009. 22:00
Internetski put prijateljstva


Nakon nedavno uspostavljenog internetskog upoznavanja sa spomenutim gradom otkrivene su sličnosti, ali i mogućnosti bliže suradnje između dvaju gradova. U dogledno vrijeme trebao bi uslijediti i posjet biogradske delegacije gradu Kreisbronnu
 Grad Biograd na Moru posjetila je delegacija njemačkog grada Kreisbronna am Bodensee. Nakon nedavno uspostavljenog internetskog upoznavanja sa spomenutim gradom otkrivene su sličnosti, ali i mogućnosti bliže suradnje između dvaju gradova. Slijedom toga gradonačelnik Kreisbronna Edwin Weiss sa suradnicima, točnije članovima Gradskog vijeća Jutom Kochom, Stefanom Fehringerom i Wolfgangom Binzlerom, posjetio je grad Biograd.
Ugledne goste primio je biogradski gradonačelnik Ivan Knez sa suradnicima te ih upoznao s gradom. Orijentiranost na turizam i poljoprivredu te poticanje tih djelatnosti samo je jedna od sličnosti dvaju gradova koji svaki na svoj način nastoje što bolje iskoristiti prirodne resurse za dobrobit grada. Nakon što su slajdovima, a zatim i uživo u razgledanju, imali priliku razgledati grad sa svim njegovim kapacitetima i budućim projektima te turističkom, kulturnom i zabavnom ponudom, izrazili su zadovoljstvo viđenim te uz uspostavljanje međusobnog prijateljstva kao temeljnog razvoja buduće suradnje naglasili i želju za bratimljenjem dvaju gradova. Istom prilikom gradonačelnik Kreisbronna Weiss predstavio je ukratko njihov grad te između ostalog kazao kako on ima 8.200 stanovnika, a nalazi se uz poznato jezero Bodensee. Brojka od oko 500.000 noćenja godišnje najbolji je dokaz turističke opredijeljenosti ovoga grada. Tu je poljoprivreda čija je proizvodnja uglavnom orijentirana na voće i povrće te vinogradarstvo, a predio je poznat između ostalog i po dobrim vinima.
U daljnjem razgovoru razmotrene su mogućnosti konkretne suradnje te bi u dogledno vrijeme trebao uslijediti i posjet biogradske delegacije gradu Kreisbronnu.