Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nadinska rana – vrhunsko vino

Autor: Damir Maričić

16.07.2010. 22:00
Nadinska rana – vrhunsko vino

Foto: Velimir BRKIĆ



Rješenjem Hrvatskog zavoda za voćarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo vino “Nadinska rana” Željka Vrsaljka – naravno iz Nadina dobilo je oznaku vrhunskog vina. To je još jedno priznanje ovdašnjim vinarima i vinima kojim ovaj kraj sve uvjerljivije kroči prema vrhuncima nakon dugo godina zaostajanja za hrvatskim vinogradarima i vinarima.
Vrijednost ovog priznanja Vrsaljkovom vinu dodatna je jer se on opredijelio za ekološki uzgoj koji je težak i traži složenije radnje za proizvesti vrhunsku kapljicu.
Vrsaljko ima oko četiri hektara vinograda koja nadograđuje i proizvodi, kako kaže, 10.000 botelja kuveea i “Nadinske rane”, ali planira svake godine značajno rasti i proširiti se i na paletu bijelih vina. Jedan je od stupova aktivnosti ekovinara u Nadinskom blatu i predsjednik je Udruge vinara i vinogradara u Nadinu. Nadinska rana kupaža je syraha, grenacha i merlota, a Vrsaljku je već priskrbila niz priznanja od lokalnih do Sabatina, a predstavio ga je i na Vinistri te nizu drugih manifestacija.