Postoje zainteresirani investitori za pojedine dijelove luke

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
tkon_katicin
Vedran SITNICA
Načelnik Općine Tkon Danijel Katičin

Javno izlaganje Studije o utjecaju na okoliš luke Tkon održano je danas u vijećnici Općine Tkon. Izlaganju su nazočili načelnik Općine Tkon Danijel Katičin, predstavnici Županije i zagrebačke tvrtke DVOKUT ECRO d.o.o. koja je izradila studiju.

U razdoblju od 18. lipnja do 19. srpnja trajao je javni uvid koji, kako je kazao načelnik, nije bio baš posjećen od mještana.

Načelnik Katičin kazao je da pojedine primjedbe studije trebaju biti uklonjene, a koje su dali članovi povjerenstva. Potom će se krenuti s izvedbom glavnog projekta i ishodovanjem lokacijske dozvole, na kojoj se već sada počelo raditi.

- Teško je reći kad će se konkretno krenuti s realizacijom cijelog projekta. Postoje zainteresirani investitori za pojedine dijelove luke, navodi Katičin. Općini Tkon ova je studija potrebna kako bi se dobila potvrda glavnog projekta.

U studiji stoji da je sadašnji akvatorij luke Tkon nedostatan za sve aktivnosti koje je Općina Tkon predvidjela u svojoj gospodarskoj budućnosti vezanoj za potrebe rastućeg broja mještana, ali i turista koji dolaze u sve većem broju. Uz to, postojeća luka ne pruža zaštitu brodicama u svim vremenskim uvjetima, a dužina obalne linije ne može zadovoljiti broj vezova potreban za mještane i turiste.

Na području luke predviđaju se radovi na proširenju postojeće mjesne lučice na 119 vezova. Na tom području bila bi smještena dugo očekivana benzinska crpka na otoku Pašmanu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno