Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Psihijatrijska bolnica u plusu 550 tisuća kuna

Autor: Teuta Babajko Jamičić

16.07.2010. 22:00
Psihijatrijska bolnica u plusu 550 tisuća kuna


Treću godinu za redom Psihijatrijska bolnica Ugljan nastavlja s pozitivnim trendom poslovanja. Lani smo završili s 800 tisuća kuna, a prvo ovogodišnje tromjesečje s plusom od 350 kuna. Sada, po završetku lipnja, prema financijskom izvješću o poslovanju Psihijatrijske bolnice Ugljan u prvih šest mjeseci ove godine, nastavili smo s pozitivnim rezultatom i to u iznosu od 550 tisuća kuna – dr. Darko Labura
Unatoč krizi i recesiji, Psihijatrijska bolnica Ugljan nastavlja s pozitivnim trendom financijskog poslovanja. Naime, u prvih šest mjeseci ove godine Psihijatrijska bolnica Ugljan ostvarila je pozitivan rezultat financijskog poslovanja koji iznosi 550 tisuća kuna.
Izvješće o financijskom poslovanju Psihijatrijske bolnice Ugljan za prvih šest mjeseci ove godine, predstavljeno je na jučerašnjoj sjednici Upravnog vijeća ove zdravstvene ustanove. Pozitivnim financijskim rezultatom zadovoljan je dr. Darko Labura, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan, koji ističe da je ova zdravstvena ustanova posljednje tri godine završila s pozitivnim financijama.
– Treću godinu za redom Psihijatrijska bolnica Ugljan nastavlja s pozitivnim trendom poslovanja. Lani smo završili s 800 tisuća kuna, a prvo ovogodišnje tromjesečje s plusom od 350 kuna. Sada, po završetku lipnja, prema financijskom izvješću o poslovanju Psihijatrijske bolnice Ugljan u prvih šest mjeseci ove godine, nastavili smo s pozitivnim rezultatom i to u iznosu od 550 tisuća kuna, govori dr. Darko Labura, dodajući kako je stanje na žiro-računu bolnice, 30. lipnja ove godine, iznosilo 3,1 milijuna kuna.
Iznos od 3,1 milijuna kuna, koliko je krajem prošlog mjeseca Psihijatrijska bolnica Ugljan imala na svom žiro-računu, kako navodi dr. Labura, omogućava ovoj zdravstvenoj ustanovi neovisnost o uplaćenom mjesečnom paušalu koji svaki mjesec stiže do Ministarstva zdravstva. Što se tiče materijalnih zaliha, njihova protuvrijednost je krajem lipnja iznosila 780 tisuća kuna.
Vezano za broj zaposlenih, u odnosu na prošlu godinu, on je povećan za četiri zaposlenika. Tako danas Psihijatrijska bolnica Ugljan ima 297 zaposlenih, a taj broj uključuje i nekolicinu pripravnika.
Osim izvješća o financijskom poslovanju Psihijatrijske bolnice Ugljan, jučer je na Upravnom vijeću, dr. Arlena Sabljar imenovana za zamjenicu ravnatelja dr. Darka Labure. Ona je do sada bila pomoćnica ravnatelja za medicinske poslove, a kako su prema zakonu ukinute funkcije pomoćnika, dr. Sabljar je imenovana zamjenicom ravnatelja.