Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Tehnička čeka novac iz Ministarstva

Autor: Anamarija Bilan

16.07.2010. 22:00
Tehnička čeka novac iz Ministarstva

Foto: A. SITNICA



Svi projekti (idejni, glavni i izvedbeni) su odrađeni, ali od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa još nismo dobili sredstva za obnovu, rekla je Elija Vrsaljko, voditeljica odnosa s javnošću Sveučilišta u Zadru
Sveučilište u Zadru za projekt adaptacije stare Tehničke škole predviđa utrošiti 28 milijuna kuna. No s adaptacijom će se morati pričekati dok resorno ministarstvo ne odobri novce.
– Županija je Sveučilištu u Zadru na korištenje dala dio stare Tehničke škole, tzv. zakladu Bakmaz, površine oko 2.700 m2. Ostatak je u vlasništvu Grada. Svi projekti (idejni, glavni i izvedbeni) su odrađeni, ali od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa još nismo dobili sredstva za obnovu, rekla je Elija Vrsaljko, voditeljica odnosa s javnošću Sveučilišta u Zadru.
Uređenje stare zgrade nekadašnje Tehničke škole zgrade, koja stoji na samom ulazu u staru gradsku jezgru se planira, ali i odgađa već godinama. No početak njezine obnove i stavljanja u novu funkciju za sada još nije definiran.
Podsjetimo, Županija je na korištenje zadarskom Sveučilištu dala dio stare Tehničke škole ukupne površine od oko 2.700 metara četvornih, dok je ostatak zgrade u vlasništvu Grada. Novim projektom uređenja u zgradu su trebali biti smješteni neki od sveučilišnih odjela, prema najavama – odjeli za psihologiju, sociologiju, pedagogiju te jedan dio Odjela za ekonomiju. Projekti za njezino uređenje su dovršeni, međutim zbog nedostatka sredstava obnova još nije započela.
Dok Ministarstvo ne odobri financije za adaptaciju, zgrada nekadašnje Tehničke škole i dalje će stajati na samom ulazu u gradsku jezgru neuređena i derutna. Takva predstavlja i potencijalnu opasnost za prolaznike jer se već nekoliko puta dogodilo da su s nje padali komadi žbuke, zidova i krovišta.