Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U radionici 60 djece

Autor: Alenka Festini

16.07.2010. 22:00
U radionici 60 djece

Foto: Alenka FESTINI



Kreativnu radionicu “Mala škola kaširanja” – Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba koja je gostovala u Pagu, u sedam dana prošlo je 60-ak djece. Djecu su kaširanju učili viša pedagoginja Maline Zuccon Martić i suradnici Danko Dujmović i Nine Martić. Radionica se održala u kuli Skrivanata, a djeca su strpljivo i pažljivo učila tehniku kaširanja te spretno izrađivala razno povrće i voće te pršute, pancetu od papira te ih bojila. Riječ je o tehnici izrade predmeta novinskim papirom, ljepilom od brašna i vode te bojenjem izrađenih oblika vodenim, tempera i akril bojama. Nakon sedam dana strpljiva rada i učenja, mali polaznici su predstavili svoje radove, a ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag Dijana Vuleta je uime organizatora podijelila priznanja.
Tijekom izložbe polaznike, njihove roditelje i ostale goste zabavljao je dječji zbor “Vijolice”, koji vodi učiteljica Sanja Dobrijević. Nakon podjele priznanja Centar za kulturu i informacije Pag sudionicima je darovao dječju predstavu kazališta Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda “Vuk i tri praščića”.
Kako nam je potvrdila Vuleta, Centar za kulturu organizirat će još dvije radionice za djecu koje će trajati po sedam dana. U kuli Skrivanata 21. srpnja kreće slikarska radionica pod vodstvom slikarice iz Kultine Cecilije Mihalić, a 10. kolovoza bit će ljetna škola plesa pod vodstvom Plesnog kluba “Lana” iz Zagreba.