Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mozak u off mod

16.07.2011. 22:00


Mrzi li itko oš kao ja ovu gužvu i turiste koji su okupirali grad? Ne da mi je pun kokot svega, nego ne mogu dočekati kraj sezoni… Mrzim to što nemaju gdje sa sobom pa ko maniti ulaze u dućane preturati po robi a da ništa ne kupe. Pa ti moja Mare slaži. A poanata je samo u tome što po ovom zvizdanu ne znaju gdje bi sa sobom pa tumaraju po dućanima ne bi li se zera ohladili. Katastrofa. A navečer ne možeš disati u gradu koliko ih nahrupi. Svi šetaju sa komadom pice u ruci i sudaraju se gdje god stignu. Tako me jedan Mađar zalijepio s tim komadom po bijeloj haljini tako da sam mu skoro trisku razvalila.
Imam fobiju ići u grad. Hvata me klaustrofobija i ne mogu ni opisati kolika mi je to trauma, idem samo kad moram. A moram svakodnevno na posao i potajno molim da dobijem otkaz barem preko ljeta. Jer ne mrem ovo više izdržati. Nisu ove gužve, kvazi fešte i feštice za moja nejaka pluća. Da ne govorim o onom trećerazrednom modnom događaju koji se odvijao za vikend u gradu. Zvala me prija da idemo, ali stvarno nemam želudac gledati razne modne spolno nedefinirane retarde kako paradiraju u oskudnoj robici po Donatu. Svetom Donatu. Da se razumijemo, gej iz okej, ali psajho iz not okej.
Još me po ovoj vrućini skrpao prvo nemili peemes, pa emes. Ne trebam ni spominjati koliko sam luda. Luda više od svega, toliko da se ni u more ne mogu uvaliti i ohladiti ludu glavu.
Ovo je za zatvoriti se doma, otvoriti pivo s limunom i meditirati. Samo ovo novo s limunom sam počela piti kao limunadicu, tako da ni ne osjetim ono malko alkohola u limunadi dok se ne odlučim pokrenuti s kauča. Pa mi je tlaka, jer mi se zavrti, otići i do frižidera po još jednu rundu, sagnuti ruku do stolića i javiti se na mobitel ako zvoni…
Trebala bih u šoping s ono malo crkavice koju zaradim, ali i to mi je tlaka. Nemam živaca uopće sjesti u auto, pokrenuti se i doći do šoping centra. Jer je i tamo nemila gužva. Ne da mi se ni kompjuter kupovati, novine čitati, a nekad je naprosto lijepo živjeti u neznanju. Tako nisam znala ni da je švicarac pobijesnio, a bolje bi bilo da nisam ni saznala jer me skoro herc infarkt strefio. Nisam ni znala da su neki poumirali u zatvoru, da se Ivo vraća, da su lokalne političarke pokazivale gaćice u vijećnici… Nisam znala ni da je naše jadno modno mače izazvalo toliku pomutnju da je zagrebačko mače od zavisti skoro završilo na hitnoj… Senzacije, senzacije… Ma tko to sve može pratiti po ovakvoj sparini. Najbolje je staviti mozak u off mod i vegetirati. Jer ovo i nije za ništa drugo nego tuhinjanje na kauču ili u debeloj hladovini. A kako su hladovinu zauzeli the faking turisti, preostao mi je kauč. Nedjelja popodne – ne radim. Idem se instalirati i ni Veli Jože me ne može pomaknuti do sutra. Amen.
Mare ([email protected])