Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bilan: U pregovore uključiti i premijera

16.07.2012. 22:00
Bilan: U pregovore uključiti i premijera


Nadam se da postoji volja i sredstva da se ovaj problem riješi. Mislim da bi bilo dobro da se u pregovore uključi i premijer Zoran Milanović, kaže Bilan
U ponedjeljak  su održani zadnji pregovori  Vlade i sindikata oko Temeljnog kolektivnog ugovora. Četiri sindikata već su  ranije pristala na Vladine uvjete, no četiri sindikata okupljena oko Matice hrvatskih  sindikata, traže da se Vlada  obveže da će im naknadno  isplatiti sva oduzeta ili smanjena materijalna prava.
S obzirom na to da je  sindikat prosvjetara jedan  od onih koji su odbili potpisati dodatak Temeljnom  kolektivnom ugovoru, moguće je da prosvjetni djelatnici u kolovozu dobiju neto plaće umanjene od 120 do  600 kuna. Vlada im je  odlučila odmah ukinuti  odluku o dodatku na plaće  koja je donesena još u vrijeme Račanove vlade.
Jere Bilan, županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim  školama, kaže kako vjeruje  da mogućnost pregovora još  uvijek postoji.
– Nadam se da postoji volja i sredstva da se ovaj problem riješi. Mislim da bi bilo  dobro da se u pregovore  uključi i premijer Zoran Milanović koji je također dao  neke optimistične izjave vezane za postizanje dogovora  oko TKU-a, komentirao Bilan.