Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Doris Zorić i Sanja Babić učenice generacije

16.07.2012. 22:00
Doris Zorić i Sanja Babić učenice generacije


Svečanost podjele svjedodžbi za 117 maturanata  Gimnazije Franje Petrića,  poznatije kao MIOC, je  održana je u Muzeju antičkog stakla. Prigodnoj  svečanosti, uz učenike, nazočili su i njihovi roditelji,  ravnateljica Blanka Pedišić,  profesori i razrednici, te  bivši ravnatelj Zdravko  Ćurko.
Svjedožbe su podijeljenje  maturantima iz po dva razreda prirodoslovno-matematičke i opće gimnazije.  Doris Zorić i Sanja Babić,  na prijedlog učenika i profesora, koji je naknadno  potvrdilo nastavničko vijeće, proglašene su učenicama generacije. Posebno  priznanje dodjeljeno je odlikašici Ivani Viduki, koja je  najbolje u Hrvatskoj riješila  ispit iz logike.
Učenice generacije Doris  Zorić i Sanja Babić, te Ivana  Viduka kao i svi oni učenici  koji su sve četiri godine gimnazijskog školovanja završili s odličnim uspjehom  nagrađeni su vrijednim  knjigama.
Ravnateljica Gimnazije  Franje Petrića Blanka Pedišić istaknula je kako se  podjelom svjedodžbi na  simboličan način završava  četverogodišnja priča jedne  generacije.
– Završava jedna priča s  elementima ljudske priče,  komedije, tragedije, drame… nadam se ne i horora.  Ovi mladi ljudi pokazali su,  kako oni vole reći, da je mature “piece of cake”. Nakon  mature već su i upisali željene fakultete. Želimo im sretan put, da ostvare sve ono  što su željeli, kaže Blanka  Pedišić, poručujućim im da  ne sanjaju svoj život nego  da žive svoje snove.