Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ekonomisti zgrabili diplome državne mature

16.07.2012. 22:00
Ekonomisti zgrabili diplome državne mature


Maturanti Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar sinoć su primili  svjedožbe i potvrde o položenim ispitima. 
Na prigodnoj svečanosti u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi  svjedožbe o završnom radu i  potvrde o položenim ispitima državne mature primilo je 170 maturanata, a  učenikom generacije proglašen je Filip Rutar iz 4. k  razreda, usmjerenje upravni referent.
Jozo Dragić, ravnatelj zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, pojasnio je kako su ovogodišnji maturanti bili podijeljeni u 7 razrednih odjeljenja, 6 strukovnih i jedno trogodišnje.
– Posve neočekivano za  strukovno obrazovanje, svi  učenici su prijavili državnu  maturu. Više od 90 posto ih  je i položilo te su već upisali  željene studije. Prosjek ocjena na državnoj maturi  može se mjeriti s onima koje  su postigli zadarski gimnazijalci, zbog smo uistinu ponosni, kaže Dragić, ističući  kako je čak 12 učenika ostvarilo odlične ocjene iz matematike.
Među brojim uspjesima  koje je ostvarila ovogodišnja generacija maturanata Ekonomsko-birotehničke  i trgovačke škole, je prvo  mjesto na državnom natjecanju za mlade poduzetnike  te drugo mjesto na državnom natjecanju u košarci.
– Iako vam se možda sada  ne čini tako, srednja škola je  najljepše doba u životu. Istinu i pravu, o kojoj ste učili  do sada, trebate slijediti i u  godinama koje su pred vama. Sve ono što se naučili  ovdje nosite kroz život te ga  oplemenjujte novim znanjima i vještinama, govori Dragić, poručujući učenicima  da se ponose školom iz koje  sada izlaze kao što su to  činile sve generacije prije  njih.