Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Niko Zekić novi predsjednik Općinskog vijeća Posedarja

16.07.2012. 22:00
Niko Zekić novi predsjednik Općinskog vijeća Posedarja


Novi predsjednik Općinskog vijeća Posedarje je Niko Zekić, predsjednik općinskog HDZ-a. Funkcije potpredsjednika pripale su također vijećnicima HDZ-a, Kristijanu Kneževiću i Ivici Šalini, odlučeno je na konstituirajućoj sjednici Vijeća koju je jutros otvorio i u početku vodio Ivo Gregov, predstojnik Ureda državne uprave u Zadru.
Na sjednici održanoj u skučenoj Općinskoj vijećnici nazočilo je svih 13 novoizabranih vijećnika izabranih na prijevremenim izborima održanim 17. lipnja. Osim obvezne vijećničke prisege i jednoglasnog podržanog dnevnog reda sve druge odluke bile su rezultatom 7: 6 u korist HDZ-a koju ima apsolutnu većinu.
Bez obzira na novi saziv Vijeća i drugačiji stranačko-nezavisni raspored vijećnika, politički odnosi su u potpuno istim odnosima koji su vladali nakon izbora 2009. godine pa sve do raspuštanja Vijeća prije četiri, pet mjeseci.
Ruku “za” podizalo je svih sedam vijećnika HDZ-a: Niko Zekić, Josip Magaš, Ivica Šalina, Željko Kolčeg, Marinko Mijolović, Josip Prskalo i Kristijan Knežević, dok su suzdržani ili protiv bili Marko Brala, Božidar Nekić i Roko Brala iz HNS-a, Željan Kalac iz HSS-a te nositelji nezavisnih lista Zoran Nekić i Luka Zubčić.
Novoizabrani predsjednik Niko Zekić, koji je vijećnički mandat u skupštini Zadarske županije stavio u mirovanje, u kratkom je nastupnom govoru zahvalio vijećnicima na izbor te je kazao kako očekuje od općinskih vijećnika da budu parlamentarni i konstruktivni.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU