Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prikupljanje novca za kupnju lijeka

Autor: Andrina Luić

16.07.2013. 22:00
Prikupljanje novca za kupnju lijeka

Foto: Zvonko KUCELIN



Budući da sam indirektno sudjelovao u liječenju Miroslava Alića, a pogotovo kad sam dobio pismo obitelji i suboraca, uključio sam se u prikupljanje novca za kupnju lijeka koji nije na listi HZZO-a, a mogao bi uvelike pomoći Aliću. Riječ je o Zelborafu, čija jedna doza stoji oko 60.000 kuna, kazao je dr. Birkić


Nakon što su iscrpljene sve metode liječenja koje je pokrivao HZZO, dr. Neven Birkić kao tadašnji v. d. ravnatelja Opće bolnice Zadar i braniteljske udruge pokrenuli su akciju prikupljanja pomoći za nabavu lijeka svome prijatelju i suborcu Miroslavu Aliću koji je prije tri godine obolio od metastatskog melanoma.
– Budući da sam indirektno sudjelovao u liječenju Miroslava Alića, a pogotovo kad sam dobio pismo obitelji i suboraca, uključio sam se u prikupljanje novca za kupnju lijeka koji nije na listi HZZO-a, a mogao bi uvelike pomoći Aliću. Riječ je o Zelborafu, lijeku novije generacije, čija jedna doza stoji oko 60.000 kuna, a u ovoj fazi liječenja Miroslavu Aliću potrebno je šest doza, objasnio je dr. Birkić.
Uz pomoć Opće bolnice Zadar, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Grada Zadra, Zadarske županije te Ministarstva branitelja, dosad su kupljene tri doze lijeka, a za preostale tri, za što je potrebno oko 190.000 kuna, prijatelji Miroslava Alića, uz pomoć Lige za borbu protiv raka, odlučili su se obratiti javnosti te organizirati različite akcije kako bi Alić dobio nužno potreban lijek.
– Moram naglasiti da su nam dosad svi nesebično pomagali, novi gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta je, također obećao pomoć, a ministar branitelja Fred Matić osobno se zauzeo za našega suborca Alića, kao i ministrova pomoćnica Nevenka Benić. Stoga vjerujemo da ćemo uspjeti u prikupljanju novca i ovim putem molimo sve koji mogu pomoći da to i učine, pozvao je uime Otočnog bataljuna, čiji je Alić bio član, Josip Pulja.
Novac za kupnju lijeka za oboljeloga branitelja može se uplatiti na žiro-račun OTP Banke 2407000-1024070003, s naznakom za račun Miroslava Alića 3104628688.