Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Uzdignutih ruku pjevali svaki stih

17.07.2017. 18:00
Uzdignutih ruku pjevali svaki stih


"Dobrodošli prijatelji moji, hvala Bogu opet smo se sreli, čisto srce nikog’ se ne boji, makar su nas ušutkati htjeli", riječi su pjesme Sokolov krik s kojim je Marko Perković Thompson započeo koncert u Turnju u povodu Gospe od Karmela, nebeske zaštitnice ovog mjesta na sjevernoj obali Pašmanskog kanala.
Ni bura u noći s nedjelje na ponedjeljak nije spriječila da oko devet tisuća Thompsonovih fanova dođu na tzv. mali parapet i turanjsku obalu kako bi nazočili na besplatnom koncertu i više od dva sata pjevaju njegove pjesme.
U organizaciji Općine Sv. Filip i Jakov i Turističke zajednice, te u suradnji s Vaterpolo klubom Croatia i ženskom klapom, Thompson je, usprkos svim kontroverzijama koje ga prate, dokazao kako je jedna od najvećih pjevačkih zvijezda u Hrvatskoj. Željna domoljubne riječi publika je zajedno s Thompsonom otpjevala svaki stih i popratila ih uzdignutih ruku.
Voljeli ga ili ne voljeli, bio je to veličanstven koncert, naročito u drugoj polovici koncerta, kad je pjevao svoje uspješnice, među njima i 'Čavoglave'. I turisti su se vidno divili užarenoj i spektakularnoj atmosferi.
Nevjerojatna atmosfera, obilje pozitivnih emocija i izvrsnu interakciju Thompsona i benda s jedne i publike s druge strane. Osim Turanjaca i općinskih žitelj među publikom su bili brojni fanovi iz Zadarske županije, Hrvatske, BiH. Treba istaknuti brojne otočane, kao da se cijeli otok Pašman iskrcao u Turanj.
Erupciju oduševljena u publici posebno su izazvale njegove najslušanije pjesme, 'Geni, geni kameni', 'E, moj narode', 'Nema predaje', 'Moj dida i ja', 'Uvijek vjerni tebi', 'Neka ni´ko ne dira u moj mali dio svemira', a spektakl je zaključen s 'Lijepa li si'.
Thompson se tek nekoliko puta obratio publici pri čemu je svim mještanima i nazočnima čestitao blagdan Gospe od Karmela. U ime organizatora nazočnima se obratila Sanja Santini-Šuperba, članica klape Karmel.
Koncert je zapravo protekao je bez ikakvih drugih izgreda, upravo onako kako je čavoglavski pjevač i zatražio od vjerne publike u svom uvodnom obraćanju.