Uzdignutih ruku pjevali svaki stih

Slika korisnika valentinam
Thompson dvosatnim koncertom oduševio publiku
Željna domoljubne riječi publika je zajedno s Thompsonom otpjevala svaki stih i popratila ih uzdignutih ruku
Velimir BRKIĆ
Pjevač od publike zatražio da koncert protekne bez izgreda

"Dobrodošli prijatelji moji, hvala Bogu opet smo se sreli, čisto srce nikog’ se ne boji, makar su nas ušutkati htjeli", riječi su pjesme Sokolov krik s kojim je Marko Perković Thompson započeo koncert u Turnju u povodu Gospe od Karmela, nebeske zaštitnice ovog mjesta na sjevernoj obali Pašmanskog kanala.

Ni bura u noći s nedjelje na ponedjeljak nije spriječila da oko devet tisuća Thompsonovih fanova dođu na tzv. mali parapet i turanjsku obalu kako bi nazočili na besplatnom koncertu i više od dva sata pjevaju njegove pjesme.

U organizaciji Općine Sv. Filip i Jakov i Turističke zajednice, te u suradnji s Vaterpolo klubom Croatia i ženskom klapom, Thompson je, usprkos svim kontroverzijama koje ga prate, dokazao kako je jedna od najvećih pjevačkih zvijezda u Hrvatskoj. Željna domoljubne riječi publika je zajedno s Thompsonom otpjevala svaki stih i popratila ih uzdignutih ruku.

Voljeli ga ili ne voljeli, bio je to veličanstven koncert, naročito u drugoj polovici koncerta, kad je pjevao svoje uspješnice, među njima i 'Čavoglave'. I turisti su se vidno divili užarenoj i spektakularnoj atmosferi.

Nevjerojatna atmosfera, obilje pozitivnih emocija i izvrsnu interakciju Thompsona i benda s jedne i publike s druge strane. Osim Turanjaca i općinskih žitelj među publikom su bili brojni fanovi iz Zadarske županije, Hrvatske, BiH. Treba istaknuti brojne otočane, kao da se cijeli otok Pašman iskrcao u Turanj.

Erupciju oduševljena u publici posebno su izazvale njegove najslušanije pjesme, 'Geni, geni kameni', 'E, moj narode', 'Nema predaje', 'Moj dida i ja', 'Uvijek vjerni tebi', 'Neka ni´ko ne dira u moj mali dio svemira', a spektakl je zaključen s 'Lijepa li si'.

Thompson se tek nekoliko puta obratio publici pri čemu je svim mještanima i nazočnima čestitao blagdan Gospe od Karmela. U ime organizatora nazočnima se obratila Sanja Santini-Šuperba, članica klape Karmel.

Koncert je zapravo protekao je bez ikakvih drugih izgreda, upravo onako kako je čavoglavski pjevač i zatražio od vjerne publike u svom uvodnom obraćanju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (3 glasova)