Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

JURICA BULJAT: Vatreni su istinski pobjednici

17.07.2018. 11:50
JURICA BULJAT: Vatreni su istinski pobjednici


Iako je posljednja utakmica, ona sedma ukupno, završila porazom, ponos u svih Hrvata je visoko do neba. Nitko ne može i ne smije ništa reći protiv naših 22 junaka skupa sa stručnim stožerom koji su odigrali junačko finale protiv Francuza i na kraju se sa srebrom oko vrata vraćaju kući. Posebno veseli činjenica da su u tom grandioznom uspjehu veliki utjecaj imali naši Zadrani predvođeni osvajačem Zlatne lopte Lukom Modrićem. I Luka i Danijel i Šime i Dominik zaslužili su sve pohvale, čestitke i duboki naklon za ono što su pružali proteklih mjesec dana u Rusiji. S tom rečenicom je započeo svoj komentar na događanja na mundijalu u Rusiji Jurica Buljat, nekadašnji hrvatski reprezentativac sa Eura 2012. igranog u Poljskoj i Ukrajini.


Perfektan turnir
– Ponavljati sve što je rečeno ovih dana je stvarno besmisleno. Ovo je ogroman uspjeh i nevjerojatna stvar koju su naši nogometaši napravili za naš narod. Ponosan sam na naše reprezentativce što se tiče cijelog Svjetskog prvenstva, a posebno na način igre koju su prezentirali u finalnoj utakmici – kazat će Buljat koji je unatoč porazu u finalu bio oduševljen načinom na koji su se Hrvati postavili kontra Francuza.
– Pokazali su Francuzima kako se igra, ni u jednom trenutku nisu stali igrati i nametnuli su se od početka. Napustila nas je sportska sreća u najvažnijoj utakmici, a i bilo je tu nekih sudačkih odluka koje i nisu bile baš u redu. No, ne želim se vaditi na suce, jer su za mene, a i za cijeli hrvatski narod naši Vatreni pravi pobjednici. Svi se slažu da smo odigrali perfektni turnir i ovaj uspjeh će se pamtiti jako, jako dugo – objašnjava Buljat koji je u svom Zemuniku bodrio Vatrene. Posebno je istaknuo naravno svoje prijatelje, Luku, Danijela i Šimu koje neće propustiti danas dočekati u Zadru.


Kapa do poda
– Zadrani su nosili našu reprezentaciju. Definitivno je to istina. Luka je osvojio Zlatnu loptu i to potpuno zasluženo. Najbolji je veznjak svijeta već godinama, a ovo je samo bila potvrda da Hrvatska u svojim redovima ima najljepši svjetski dragulj. Ta Zlatna lopta Luke Modrića je pravi šlag na kraju lijepog sna kojeg smo svi Hrvati sanjali proteklih mjesec dana u Rusiji. Jedva čekam da ih zagrlim sutra kad budu došli u naš Zadar i čestitam im svima od srca na nevjerojatnom turniru. Znam kako je teško biti zatvoren mjesec dana na velikom natjecanju i pokazali su naši igrači da su disali kao jedan, spavali i jeli skupa, dijelili i dobro i zlo. Sa tom slogom i zajedništvom pokazali su svim Hrvatima put kako trebaju funkcionirati da bi bili uspješni. Skidam im kapu do poda za sve što su napravili za sebe, ali i za nas koji smo tako zdušno navijali za njih ispred malih ekrana – u jednom dahu će Buljat koji je zaključio razgovor sa dojmom kojeg je imao kroz cijelu karijeru igrajući osim za Zadar i Hajduk u inozemstvu.
– Gdje god sam igrao kroz karijeru izvan naše zemlje, a bilo ih je dosta (Izrael, Njemačka, Ukrajina, Bjelorusija, Uzbekistan, Bugarska) vjerojatno sam milijun puta čuo kako se Hrvate najviše prepoznaje upravo po sportašima. A sad nakon ovog uspjeha ta slika Hrvatske kao talentirane nacije za sport je definitivno i potvrđena – kazao je za kraj Buljat.