Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

VIDEO: Pogledajte zračni doček Vatrenima iz kokpita Hrvatske vojske

17.07.2018. 12:31
VIDEO: Pogledajte zračni doček Vatrenima iz kokpita Hrvatske vojske


Spektakularna igra Hrvatskih nogometnih reprezentativaca, njihova snaga i neumorna borba za boje Lijepe naše na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji oduševila je svijet, a priznanje viceprvacima Vatrenima još jednom je odala Hrvatska vojska, i to u sklopu svečanog dočeka organiziranog na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu u ponedjeljak, 16. srpnja 2018. godine.
Piloti dva aviona MiG-21 nogometaše su dočekali pri ulasku u hrvatski zračni prostor te ih svečano dopratili do Zračne luke "Franjo Tuđman", a pritom su ih pozdravili porukom:
"Pobjednička Hrvatska vojska pozdravlja Vatrene. Dobrodošli u Hrvatsku – zemlju pobjednika! Hrvatsko ratno zrakoplovstvo zahvaljuje na časti da prvi dočeka pobjednike na povratku u domovinu".
Jedan od pilota MiG-a 21 nakon leta s Vatrenima istaknuo je: "Ovo je velika čast i zadovoljstvo, velika odgovornost, teško je uopće naći riječi – gledati njihove utakmice cijelo prvenstvo, plakati, bodriti i navijati. Jedino što mi pada na pamet da bi ovo sve opisao je ono – neopisivo. A srce veliko, veliko kao stadion".
Slične dojmove ima i drugi pilot MiG-a 21 kojem je pripala čast dočekati Vatrene pri ulasku na hrvatski teritorij i kako kaže, nakon 15 godina letenja na MiG-u ovo mu je definitivno najdraža zadaća.


Hrvatska zastava na helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad zagrebačkog neba oduševila je stotine tisuća okupljenih građana, a neuništiv duh hrvatskih nogometaša i njihovog izbornika pozdravila je i akrobatska skupina "Krila Oluje".
"Bravo Vatreni, Krila Oluje vas pozdravljaju, Hrvatska je uz vas!", poruka je pilota "Krila Oluje" koji su izazvali oduševljene okupljenih u centru grada Zagreba.
Satnik Darko Belančić nakon preleta nad metropolom, priznao je kako su "Krila Oluje" izrazito ponosna što su imala čast sudjelovati u dočeku Vatrenih.
"Momci su ostavili dušu i tijelo na  terenu i ostvarili fantastičan rezultat . Iznimno nam je drago da smo imali priliku i čast sudjelovati u dočeku vatrenih radeći ono što mi najbolje radimo, a to je letenje", rekao je Belančić.


Tijekom višesatnog putovanja od Plesa do Trga bana Josipa Jelačića hrvatske nogometne reprezentativce pozdravili su stotine tisuća građana, a na središnjem zagrebačkom trgu dočekalo ih je oko 250 tisuća pristiglih iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva. Uslijedila je neopisiva euforija, a u glazbenom djelu  programu sudjelovala je i Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".




Tisuće puštenih crveno-bijelih balona uz izvedbu budnice "Moja domovina"  kao simbol hrvatskog zajedništva i ponosa još jednom su podsjetili na zlatni sjaj srebrne medalje i povijesni uspjeh o kojem će se pričati još generacijama.