Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zašto ŽUC odugovlači s novim natječajem za ravnatelja?

17.07.2018. 12:30
Zašto ŽUC odugovlači s novim natječajem za ravnatelja?


Ni dva mjeseca od poništenja natječaja za ravnatelja Županijske uprave za ceste nije raspisan novi. Na stranicama ŽUC-a još uvijek je oglašen stari natječaj iz ožujka ove godine, stoga smo predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a, Željka Lončara, pitali koji su razlozi odugovlačenja sa objavom novog natječaja, pogotovo nakon što se već javno kalkulira kako se zapravo radi o prilagodbi natječaja aktualnom zamjeniku ravnatelja, HDZ-ovom Branku Kutiji.
Naime, natječaj je u svibnju ove godine poništen bez ikakvog objašnjenja, a Lončar nam je tada kazao da im jedna rečenica u natječaju omogućuje njegovo poništenje bez obrazloženja, što su stoga i iskoristili. Lončar je tada demantirao da je natječaj poništen zbog aktualnog zamjenika ravnatelja ŽUC-a, Branka Kutije, a koji ne ispunjava uvjete natječaja, te je najavio raspisivanje novog krajem lipnja.
Kako se već približava i kraj srpnja, a u međuvemenu iz vladajuće stranke u Zadru stižu nove neslužbene informacije o tome da će ovo mjesto povjeriti Branku Kutiji, Lončara smo pitali zašto je Upravno vijeće ŽUC-a zastalo s raspisivanjem novog natječaja.
– Nema nikakvih posebnih razloga za čekanje za raspisivanje novog natječaja, važno je da će sve biti u zakonskom roku i da će natječaj biti raspisan uz poštivanje svih zakonom utvrđenih rokova. Izabrat ćemo najboljeg između kandidata koji će se prijaviti na natječaj, a što se tiče pitanja o Branku Kutiji, i ovoga puta odlučno demantiram da je natječaj namješten za njega. I ne samo za njega, već nije namješten ni za koga. Te tvrdnje kategorički odbijam, to su samo naklapanja, a Odbor će svoj posao odraditi strogo po Statutu, kaže njegov predsjednik Željko Lončar.
Ostaje vidjeti tko će se od kandidata s prošlog natječaja ponovno javiti, a prije svega hoće li uvjeti natječaja ostati isti, što bi bilo i logično s obzirom da natječaj, prema obrazloženju Upravnog vijeća ŽUC-a, nije poništen zbog njegovih uvjeta, već zato što niti jedan od kandidata nije odgovarao: "Obavili smo razgovor sa četvericom kandidata od ukupno njih petoricom koji su se prijavili jer se jedan nije pojavio na razgovoru i nakon toga donijeli odluku o poništenju", kazao je Lončar u svibnju.
Podsjetimo, na natječaj su se javili: Mario Bakmaz, Dinko Kardum, Dinko Jović, Marko Klanac i Denis Batur. Kandidati moraju imati VSS ili VŠS graditeljskog, prometnog ili ekonomskog smjera te pet godina radnoga iskustva u struci, a Kutija je inženjer tekstilno-kemijske tehnologije, zbog čega i nije imao mogućnosti prijaviti se ukoliko ga je ovo mjesto zanimalo.