Zašto ŽUC odugovlači s novim natječajem za ravnatelja?

Slika korisnika valentinam
Upravno vijeće još nije održalo sjednicu
Što se tiče pitanja o Branku Kutiji, i ovoga puta odlučno demantiram da je natječaj namješten za njega. I ne samo za njega, već nije namješten ni za koga, kaže predsjednik Upravnog vijeća Željko Lončar
Županijske ceste još bez ravnatelja

Ni dva mjeseca od poništenja natječaja za ravnatelja Županijske uprave za ceste nije raspisan novi. Na stranicama ŽUC-a još uvijek je oglašen stari natječaj iz ožujka ove godine, stoga smo predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a, Željka Lončara, pitali koji su razlozi odugovlačenja sa objavom novog natječaja, pogotovo nakon što se već javno kalkulira kako se zapravo radi o prilagodbi natječaja aktualnom zamjeniku ravnatelja, HDZ-ovom Branku Kutiji.

Naime, natječaj je u svibnju ove godine poništen bez ikakvog objašnjenja, a Lončar nam je tada kazao da im jedna rečenica u natječaju omogućuje njegovo poništenje bez obrazloženja, što su stoga i iskoristili. Lončar je tada demantirao da je natječaj poništen zbog aktualnog zamjenika ravnatelja ŽUC-a, Branka Kutije, a koji ne ispunjava uvjete natječaja, te je najavio raspisivanje novog krajem lipnja.

Kako se već približava i kraj srpnja, a u međuvemenu iz vladajuće stranke u Zadru stižu nove neslužbene informacije o tome da će ovo mjesto povjeriti Branku Kutiji, Lončara smo pitali zašto je Upravno vijeće ŽUC-a zastalo s raspisivanjem novog natječaja.

- Nema nikakvih posebnih razloga za čekanje za raspisivanje novog natječaja, važno je da će sve biti u zakonskom roku i da će natječaj biti raspisan uz poštivanje svih zakonom utvrđenih rokova. Izabrat ćemo najboljeg između kandidata koji će se prijaviti na natječaj, a što se tiče pitanja o Branku Kutiji, i ovoga puta odlučno demantiram da je natječaj namješten za njega. I ne samo za njega, već nije namješten ni za koga. Te tvrdnje kategorički odbijam, to su samo naklapanja, a Odbor će svoj posao odraditi strogo po Statutu, kaže njegov predsjednik Željko Lončar.

Ostaje vidjeti tko će se od kandidata s prošlog natječaja ponovno javiti, a prije svega hoće li uvjeti natječaja ostati isti, što bi bilo i logično s obzirom da natječaj, prema obrazloženju Upravnog vijeća ŽUC-a, nije poništen zbog njegovih uvjeta, već zato što niti jedan od kandidata nije odgovarao: "Obavili smo razgovor sa četvericom kandidata od ukupno njih petoricom koji su se prijavili jer se jedan nije pojavio na razgovoru i nakon toga donijeli odluku o poništenju", kazao je Lončar u svibnju.

Podsjetimo, na natječaj su se javili: Mario Bakmaz, Dinko Kardum, Dinko Jović, Marko Klanac i Denis Batur. Kandidati moraju imati VSS ili VŠS graditeljskog, prometnog ili ekonomskog smjera te pet godina radnoga iskustva u struci, a Kutija je inženjer tekstilno-kemijske tehnologije, zbog čega i nije imao mogućnosti prijaviti se ukoliko ga je ovo mjesto zanimalo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)