Zbroj vikenda: 39 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teže, a četrnaest ih je lakše ozlijeđeno

Slika korisnika valentinam
Akcija vikend
Zadarska policija inače je proteklog vikenda, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirala 948 vozila i vozača, a poduzeli su 306 represivnih mjera
Ilustracija

U petak oko 23.50 sati u Zagrebačkoj ulici u Zadru, 56-godišnji vozač je upravljajući fiatom zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, izvijestila je PU zadarska.

Zadarska policija inače je proteklog vikenda, tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirala 948 vozila i vozača, a poduzeli su 306 represivnih mjera.

Alkotestirano je 118 vozača od kojih je njih 16 bilo pod utjecajem alkohola, 162 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 28 vozača nije poštivalo prometni znak, 12 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 11 bez zaštitne kacige, osam vozača je nepropisno pretjecalo, po tri su vozila bez vozačke dozvole, odnosno bez tehničkog pregleda i registracije i po dva su prošla kroz crveno svjetlo, odnosno upravljala u vrijeme zabrane upravljanja.

Iz prometa je isključen 21 vozač i tri vozila.

U tom se vremenu dogodilo 39 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teže, a četrnaest ih je lakše ozlijeđeno.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno