Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tići i mlađi pioniri ovogodišnji su županijski prvaci

17.07.2021. 07:23


Prošlo je već gotovo mjesec dana od kada su završila natjecanja mlađedobnih kategorija u Županijskoj nogometnoj ligi Sezona koja je iza nas po mnogo čemu je bila drugačija, samim time i teža od prijašnjih. Iznenadni prekidi kako natjecanja tako i treninga zbog pandemije koronavirusa iziskivali su velike prilagodbe trenera i igrača. Unatoč svemu tome Škola nogometa NK Arbanasi uspjela je omogućiti svim članovima natjecanje kroz različite stupnjeve, tj. kategorije. U protekloj 2020./2021. sezoni Nogometni klub Arbanasi, kad uračunamo sve uzrasne kategorije, u svim natjecanjima participirao je s četrnaest momčadi. Najmlađi uzrasti, papaline, natjecali su se s dvije momčadi, tići s tri, a mlađi pioniri također s tri. Stariji pioniri natjecali su se s dvije momčadi, kadeti s dvije, a svoju sezonu odradili su seniori i veterani. Od gore navedenih četrnaest momčadi, dvije su se natjecale u Drugoj nogometnoj ligi središta Split, dok su ostale bile sudionice županijskih nogometnih liga. Uz natjecateljske momčadi, u školi nogometa treniraju i dvije skupine predškolske djece. Za svu tu djecu brinu se i kroz planirani trenažni proces vode ih osam trenera. Treneri u Školi Nogometa NK Arbanasi: Marijan Maruna, Andrija Ročak, Josip Dadić, Marin Galić, Danilo Paunović, Siniša Paunović, Michael Bajlo, Leo Vukić. S ovolikim brojem momčadi Škola nogometa Nk Arbanasa najveći je sportski kolektiv u Zadarskoj županiji.


Prvaci
Tiči, 2010. i 2011. godište u sezoni 2020./2021. natjecali su se u sklopu Prve MŽNL. Svojim su odličnim igrama osvojili naslov prvaka u svojoj kategoriji, s naglaskom da nisu zabilježili niti jedan poraz za što zaslužuju sve čestitke kao i njihov trener Danilo Paunović koji odlične rezultate postiže iz godine u godinu. Uspjeh su ostvarili i na međunarodnom nogometnom turniru za mlade Dalmatinco Cup gdje su sudjelovale momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Kosova, Poljske, Ukrajine i Kazahstana. U konkurenciji 32 momčadi kategorije U-11, NK Arbanasi su osvojili drugo mjesto. U finalu su poraženi od zagrebačkog Dinama.
Da Škola nogometa Nk Arbanasa ide u dobrom smjeru, dokazuju i mlađi pioniri (2008. godište) koji su također osvojili prvo mjesto. Iako se momčad 2009. godišta bodovi nisu unosili u službenu tablicu, treba naglasiti kako bi u slučaju unošenja istih, završili sezonu kao drugoplasirani. Obje momčadi kao i njihov trener Marijan Maruna zaslužuju sve čestitke.


Ponosni treneri
Danilo Paunović, trener je tića godište 2010./11. koje je u Prvoj županijskoj ligi osvojilo prvo mjesto.
– Ponosan sam na na tu djecu i ovim putem im još jednom želim čestitati na prvom mjestu koje su osvojili u netom završenoj sezoni. Također čestitam i roditeljima koji su dali sve od sebe kako bi ta djeca po pitanju podrške ostvarila ovaj uspjeh. Naravno, u sljedećoj sezoni, ako bude sreće i zdravlja, želimo ponoviti ovaj uspjeh – kazao je u kraćem razgovoru Danilo Paunović.
Marijan Maruna, osim što je voditelj Škole NK Arbanasi vodi i trenira mlađe pionire uzrast 2008./09.
– Sezona je bila turbulentna, puna izazova.Osim epidemije koronavirusa, prekida treninga i natjecanja, napustio nas je prerano i neočekivano Miško Paunović dugogodišnji voditelj Škole nogometa Nk Arbanasi. Ove trofeje poklanjamo njemu jer znamo da bi mu to puno značilo. Više od samih rezultatskih uspjeha, veseli nas činjenica da smo po broju natjecateljskih ekipa u klubu najbrojniji sportski kolektiv u Zadarskoj županiji sa čak četrnaest momčadi iza čega stoji puno rada i odricanja djece, trenera i roditelja kojima se ovim putem zahvaljujem. Velika smo nogometna obitelj i svi skupa smo ponosni na to. Nadamo se kvalitetnim radom sljedeće godine nakon županijske lige s istim ovim generacijama napravit iskorak i u Dalmatinskoj ligi – kazao je Maruna.




Prvaci Prve MŽNL
Mlađi pioniri: Marino Čulina, Duje Veršić, Gabriel Predovan, David Kelava, Đani Miletić, Ivan Trošelj, Luka Bulić, Dominik Knežević, Arijan Šokota, Jakov Surać, Filip Zrilić, Lovre Vignjević, Danijel Iličić, Mate Stipčević. Trener: Marijan Maruna
Tići: Frane Vrkić, Dino Karamović, Luka Nimčević, Gabrijel Mamić, Duje Zorić, Gabrijel Kelava, Leon Prtenjača, Jakov Goreta, Šimun Surać, Luka Šare, Marino Lozić, Arno Žuvić, Arijan Dragović, Luka Mistac, Mihael Hloušeh, Gabrijel Petani, Trener: Danilo Paunović