U jesen adaptacija zgrade

Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN
Neodržavana i zapuštena zgrada stare Tehničke škole

Jedno od zdanja na  Poluotoku koje upada u oči zasigurno je zgrada nekadašnje  Tehničke škole. Izgradnjom nove zgrade TŠC-a, počeli su planovi za njenu obnovu i novu  namjenu.
No, otkad je školska zgrada  ispražnjena i bez ikakve funkcije, zub vremena nagrizao je  njenu fasadu pa tako  zapuštena  i neodržavana predstavlja opasnost za prolaznike i parkirane  automobile.
Odlukom Županijskog poglavarstva nekadašanja školska  zgrada Tehničke škole, koja je  sada u vlasništvu Zadarske županije, dodijeljena je na korištenje zadarskom Sveučilištu i  Gradu Zadru.
Zadarskom Sveučilištu je dodijeljen dio zgrade okrenut prema bedemima dok je dio radionice pripao Gradu Zadru.
Kako doznajemo od glasnogovornice Sveučilišta u Zadru  Marijane Šešelje ispražnjena je  i očišćena unutrašnjost škole, a  već u jesen krenulo bi se najprije s adaptacijom derutne fasade. Izvedbeni natječaj je završen, a uskoro bi Sveučilište  trebalo odlučivati o izvođaču  radova. 
- Kao i sve ostale zgrade  Sveučilišta, i ova će biti obojena  u žutu boju kako bi se na što  bolji način uklopila u cjelokupni ambijent starih zadarskih bedema i Perivoja Vladimira Nazora. Osobito bih istaknula izgled obnovljene zgrade Sveučilišta pored zgrade Ljepotice,  kazala je Šešelja. 
S obzirom na neodgovarajući i stiješnjen prostor u zgradi na Obali kralja Krešimira  IV., predviđeno je preseljenje  sveučilišne knjižnice u zgradu  stare Tehničke škole. No, postoje naznake da će prostor  školske zgrade biti namijenjen isključivo predavaonicama.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno