Za čišći raj Valčića

Slika korisnika admin
Mještanima Ošljaka se u akciji čišćenja pridružio i Klub za podvodne aktivnosti Zadar

Mještani Ošljaka, odnosno Lazareta kako ga  sami zovu, svojim malobrojnim snagama, ojačani Klubom  za podvodne aktivnosti Zadar  danas su iskoristili pojačanje Valčića koji su stigli sa  svih krajeva svijeta provesti  odmore na svom škoju za čišćenje podmorja.
Ošljak je najmanji stalno  nastanjen otok na zadarskom  području, nastanjen od 1760.  godine Valčićima pristiglima s  Cresa. Uz koordinatora Branka Valčića kao predsjednik  Mjesnog odbora se potpisuje  Boris Malec, ali po majci Valčić i vezan za škoj u pozivu na  akciju.
Klub za podvodne aktivnosti, kako nam objašnjavaju  Damir Velemir i Danijel Telesmanić Did, odazvao se kao i  na svaki poziv, pa je lijepo  nedjeljno jutro poslužilo za  uljepšavanje ovog bisera-otoka, zaštićenog kao park šuma.
Ronioci, članovi kluba i  uključeni mještani pronašli su i  na mul izvukli mnoštvo guma,  komada željeza, boca, staklenki, komada plastike i čega sve  ne. Obišlo ih je i vodstvo Preka  predvođeno načelnikom Antom Jerolimovom, a bili su tu  naravno i Valčići. Posebno je  upečatljivo bilo druženje uz  brudet i gradeladu na kojem su  se Valčići skupili sa svih strana  svijeta.
- Nema nas samo u Aziji,  kazuje nam jedan od pristiglih  autstralskih Valčića, na što  smo morali primijetiti da ipak  nisu u pravu. Naime, ovog  trenutka boje Hrvatske u rukometnoj reprezentaciji u Pekingu brani Tonći Valčić.
Mora se kazati da je ovakvim manjim mjestima koje zimi nastanjuje samo desetak  stanovnika, koje je ujedno na  plovnom putu mnogih plovila,  čišćenje mjesta problem, pa su  akcije poput ove hvalevrijedne.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno