Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ježina je nakon Karlovca jedini dobitak

Autor:

16.08.2009. 22:00
Ježina je nakon Karlovca jedini dobitak


Ipak se nešto pozitivno dogodilo u Karlovcu, a to je da se Ježina uspio psihološki podignuti i nakon onakve utakmice – smatra Bilaver
Nakon dvije pobjede u nizu (Hajduk, Šibenik) nogometaši Zadra su teško prizemljeni na gostovanju u Karlovcu. Rezultat i ne doprinosi toliko ovoj tvrdnji, ali prikazana igra u kojoj Zadrani nisu mogli parirati vrlo raspoloženim domaćim igračima je bila vrlo zabrinjavajuća. Od prve minute Karlovac je stiskao i navaljivao na gol Ježine, a neefikasnost Karlovčana ili prisebnost zadarskog vratara Ježine doprinijela je na kraju ovom, može se reći, minimalnom porazu Zebićevih pulena. Jedan od aktera u ovom porazu Zadra bio je i Josip Bilaver koji je odigrao prvo poluvrijeme, ali na njegovu nesreću morao je svoje mjesto prepustiti Šimi Maruni u nastavku utakmice. Bilaver se vrlo kritički osvrnuo na svoju igru, ali i ostatak momčadi.
– Priznajem uvijek kada ne odigram dobro što je i bio slučaj u ovoj utakmici. Malo opravdanje mi može biti što sam bio ozlijeđen do te utakmice i ta nespremnost me koštala. Ipak, svi smo bili ispod razine na kojoj smo bili u posljednje dvije utakmice i na kraju možemo biti sretni da smo izgubili samo s 0:2 – konstatirao je Bilaver.
Nakon primljenog drugog gola u 49. minuti susreta, tek ste onda krenuli aktivnije na gol Karlovčana. Imali ste vratnicu Ljubičića čiji odbijanac Terkeš nije uspio pospremiti u praznu mrežu. Efikasnost je isto na niskoj razini, a sigurno nije pohvalno kada je vratar najbolji igrač na terenu.
– Digli smo se malo nakon primljenog drugog gola. Ta je prilika bila idealna za smanjenje rezultata, ali prvo nam je nedostajalo sreće da Ljubičićev udarac nije odsjeo u mreži, a Terkeš je onda promašio gotovo nemoguće, što je vrlo čudno poznavajući njegove golgeterske sposobnosti. Efikasnost se dogodi i ne može se nekim posebnim treningom usavršiti, a kada je riječ o Ježini on je odigrao odličnu utakmicu čemu doprinosi i obranjeni jedanaesterac. Eto, ipak se nešto pozitivno dogodilo u Karlovcu, a to je da se Ježina uspio psihološki podignuti i nakon onakve utakmice – kazao je Bilaver koji smatra kako treba što prije zaboraviti na ovaj poraz, jer u sljedećem kolu na Stanovima gostuje do sada neumoljivi Dinamo.
– Dinamo dolazi u nedjelju i bit će sigurno pun stadion i pravi nogometni ugođaj. Nama takve utakmice obično najlakše padaju, jer se stvarno nema puno toga za izgubiti. Radi se o našoj najkvalitetnijoj momčadi, a na nama je da pružimo svoj maksimum i pokušamo iznenaditi. U svim dosadašnjim gostovanjima Zagrepčanima na Stanovima nije bilo lako igrali i idemo s onom devizom da se protiv svakoga može napraviti dobar rezultat – misli Bilaver koji nadu polaže u umor Dinamovaca nakon utakmice s Heartsom.
– U prilog će nam ići činjenica da igraju s Heartsom u četvrtom pretkolu Europske lige. Tako smo uspjeli iskoristiti situaciju nakon prve utakmice Hajduka u Slovačkoj. Sigurno će neki igrači dobiti poštedu, a umor će biti također vrlo izražen. Tu nam leži neka šansa za bolji rezultat.


Plivačka “štafeta” Bilaver – Šiklić


Bilaver je u Karlovcu bio na mukama na desnoj strani.
– Loše smo stajali na terenu od prve minute i nismo uspijevali pokrivati rastrčane Karlovčane. Pogotovo to vrijedi za mene i Šiklića koji smo “plivali” na toj desnoj strani, a koncepcijski raspored na terenu nam sigurno nije išao u prilog. Karlovačkih 4-4-2 na naših 3-5-2 rezultiralo je konstantnom prijetnjom s bočnih pozicija, jer se često događala situacija da bi bila dvojica domaćih igrača na našeg jednog.




 


Dinamo i ostali


Dinamo je u prva četiri kola skupio maksimalan broj bodova za što je postigao čak 21 gol. Za razliku od Dinama neki klubovi poput Hajduka, Zagreba i Rijeke, Osijeka su u velikoj krizi.
– Liga 16 do sada je pokazala da su svi klubovi, koji su došli iz Druge lige, igraju puno bolje nego što se očekivalo. Primjetna je kriza ovih uz Dinamo tradicionalno najjačih klubova u Hrvatskoj, a najviše me čudi stanje u Hajduku koji još nije upisao pobjedu u službenoj utakmici. Sve u svemu nema slabih protivnika.