Nina Hrabrov prekinula karijeru

Slika korisnika admin
Autor: 
odbojka_hrabrov
Nina Hrabrov napušta odbojku

Deset godina je bilo dosta. Tako je odlučila Nina Hrabrov nakon desetljeća igranja za Odbojkaški klub Zadar s kojim je u tom razdoblju prošla sve uspone i padove.

- Razgovarala sam s predstavnicima kluba kojima sam iznijela svoju odluku da više ne želim igrati za Zadar. Razloga je više, a naglasila bih onaj da nemam motiva još jednu godinu putovati svaki vikend u Zadar i igrati 22 utakmice u jednoj sezoni. Želim imati više vremena za studij, a uz to u Zagrebu imam mogućnost odbojkaškog obrazovanja. Želja mi je ostati u odbojci, nadam se u nekom trenerskom poslu, ali budući da studiram u Zagrebu Zadar više nije realna opcija. Godinama sam putovala svaki vikend i vidim da tako dalje više ne ide - objasnila je Hrabrov koja je posljednjih godinu dana bila i kapetanica ekipe.

Jasno, povlačenje Hrabrov postavlja pitanje što će biti s ostalim iskusnijim igračicama, prije svih Tamarom Vrkić i Lorenom Banić te Amy Lovrić. Premda nema potvrde da će i Vrkić i Banić stopama Hrabrov, čini se da ih obje od odlaska iz Zadra dijeli još samo razgovor s Upravom i(li) Robertom Kresojom, trenerom i predsjednikom. Kad je riječ o Lovrić, ona je potvrdila da će i sljedeće sezone nositi dres libera.

- Budući da živim u Zadru, meni je mnogo lakše nego nekim drugim suigračicama koje moraju putovati. Ostajem u Zadru, nadam se da ekipi još mogu dati mnogo toga - poručila je Lovrić.

Dogodi li se da Zadar osim bez Hrabrov ostane i bez Vrkić i Banić, očito je da će u sezonu u Prvoj B ligi krenuti neke nove djevojke, od kojih se dio predstavio već prošle sezone. Kratkoročno, a možda i dugoročno gledano, to znači da će Zadar teško do Prve A lige jer igračice koje se tek približe najboljim odbojkaškim godinama odlaze iz kluba. S obzirom na to da su u klubu orijentirani isključivo na domaće igračice, teško je očekivati da se svake godine može dogoditi generacija u kojoj su bile Nina, Tamara, Lorena i ostale koje su otišle i mnogo ranije.

Pet sezona u Prvoj B ligi

Zadar je s Ninom Hrabrov, Tamarom Vrkić i Lorenom Banić 2004. postao prvak Druge lige - jug i imao priliku kroz kvalifikacije izboriti Prvu A ligu. Zadrankama to nije pošlo za rukom, no uspjele su ući u tada novoosnovanu Prvu B ligu u kojoj su provele posljednjih pet sezona. U Prvoj B ligi Zadar je posljednje tri sezone osvajao treće mjesto. Tako bi se moglo dogoditi da od prvakinja Druge lige u ekipi ostanu samo Robert Kresoja, trener i Amy Lovrić. Prvakinje Druge lige - jug 2004./05. bile su: Lorena Banić, Amy Lovrić, Nina Hrabrov, Lucija Perić, Tamara Vrkić, Đeni Boljučić, Nevena Matić, Svjetlana Perinčić, Marina Jurin, Sandra Pletikosa, Andrea Lukić, Marina Tomas.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno