Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Nakon 100 godina snimljena ista fotografija

16.08.2010. 22:00
Nakon 100 godina snimljena ista fotografija


Nakon cijelog jednog stoljeća, pedesetak mještana odjevenih u narodne nošnje pozirali su fotografu Miroslavu Bakoti
U povodu blagdana Velike Gospe, a u sklopu manifestacije ŠUG 2010., koja se održava deveti put po redu, u Ugljanu je u nedjelju snimljena fotografija po uzoru na fotografiju zabilježenu daleke 1910. godine. Fotografija stara 100 godina prikazuje mještane koji se nalaze ispred mjesne škole.
Nakon cijelog jednog stoljeća, pedesetak mještana odjevenih u narodne nošnje pozirali su Miroslavu Bakoti, koji je sa svojim fotoaparatom snimio fotografiju. Prizor je snimljen na istom mjestu i u istoj pozi gdje su stajali mještani Ugljana prije 100 godina.
Poslijepodne u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održano je svečano misno slavlje te je potom uslijedila procesija Ugljanom.
Istog dana, u večernjim satima održala se fešta do kasnih noćnih sati. Dobru zabavu priredili su grupe Joy i X-large. Brojni posjetitelji mogli su uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, a točno u ponoć priređen je vatromet.
U subotu u crkvi Sv. Jerolima na Ugljanu održan je koncert klasične glazbe na kojoj su sudjelovali Jurica Goja na flauti i Ilijana Korać, također, na flauti.