Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Tisuću posjetitelja uživalo u klapskoj pismi

16.08.2011. 22:00
Tisuću posjetitelja uživalo u klapskoj pismi


Pred oko tisuću posjetitelja nastupila je poznata muška dalmatinska klapa Cambi iz Splita, a s njima kao gošće nastupile su mažoretkinje iz mažoret kluba Hlohovec iz Trnave u Slovačkoj


U nedjelju navečer u  predvečerje velikog kršćanskog blagdana Velike Gospe  na ljetnoj pozornici pored  ninske predromaničke crkvice Sv. Križa održan je još jedan u nizu zanimljivih i lijepih kulturno-glazbenih događaja. Pred oko tisuću posjetitelja nastupila je poznata  muška dalmatinska klapa  Cambi iz Splita, a s njima kao  gošće nastupile su mažoretkinje iz mažoret kluba Hlohovec iz Trnave u Slovačkoj.
Apsolutni pobjednici ovogodišnjeg festivala dalmatinskih klapa održanog u Opuzenu te osvajači prve nagrade  žirija na ovogodišnjem Splitskom festivalu, pučki pjevači  klape Cambi: prvi tenor Vladimir Gajić, drugi tenori  Zdeslav Petrušić, Tomislav  Jelić i Jure Nikolić, baritoni  Toni Kesić, Teo Kapo i Marin  Mandić te basovi Emil Kožul,  Joško Dranžić i Ante Nikolić,  koncert koji je trajao sat i  deset minuta započeli su poznatim skladbama “Ljubav je  ufanje veliko”, “Zar više nema  nas”, “Ti si mi u krvi”, a  okončali su ga na opće  oduševljenje okupljene publike njihovim najnovijim uspješnicama “Ultima partenca”  i “Povi me”.
I ovaj koncert, kao i svi  dosadašnji kojima su pridonijeli “meštri” od rasvjete i  scene zadarski dvojac Branko  Stulić i Davor Barić članovi  Bd Sounda, pokazao se pravim pogotkom i još jednom  potvrdio odličan izbor onih  koji su planirali ovoljetna  ninska kulturno-zabavna događanja. To se prije svega odnosi na višu savjetnicu za  društvene djelatnosti Grada  Nina, Mirjanu Knežević. Ona  je i ovom prigodom na kraju  koncerta uime čelnika grada  Nina i svoje osobno zahvalila  publici na odazivu te posebno  na dolasku u prvi hrvatski  kraljevski grad Nin pučkim  njegovateljima dalmatinske  klapske pjesme iz Splita te  mažoretkinjama iz prijateljske Slovačke.