Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mačak u čizmama pripao Loreti Bačić

Autor: Andrija Prović

16.08.2012. 22:00
Mačak u čizmama pripao Loreti Bačić

Foto: Filip BRALA



Vaterpolski amaterski kup “antivaterpolista i neplivača” zadarskog akvatorija i ove je godine zaključen dodjelom priznanja pojedincima i sastavima koji su kroz tri tjedna natjecanja obilježili “najluđu sportsku zabavu u centru  najljepšeg grada na Jadranu”. Na terasi caffe barova Kult i  Dišpet zaljubljenici u amaterski vaterpolo preksinoć su pozdravili najbolje od 16 muških i četiri ženske ekipe, odnosno igrače čije su izvedbe, po riječima organizatora iz Društva športske rekreacije  “Osmijeh Za-dar”,  zaslužne što je VAK”AN”ZA u svom petom izdanju otišla korak dalje u demonstraciji autentičnog zadarskog duha i promociji sportskih vrijednosti. 
Pokal namijenjen pobjednicima u muškoj konkurenciji drugu su godinu za redom podigli Vojnički Brodarica. Branitelji naslova do nove su titule stigli svladavši u finalnom dvoboju Uskok, dok su treće mjesto osvojili lanjski viceprvaci Nesvrstani. Jednak uspjeh slavile su i Jedine i najbolje, najuvjerljivija ekipa koja je u reprizi prošlogodišnjeg finala nadigrala Dišpetože, a treće je mjesto pripalo curama iz Tika take. Priznanja su dobili i najbolji strijelci turnira, najbolji vratari te izabranici u najatraktivniju petorku, no možda i najveći pljesak izmamila je posebna nagrada Mačak u čizmama. Igračica koja je srčanošću, sportskim i  zadarskim duhom ove godine ispunila  turnir  zove se Loreta Bačić (Glavne).
A. PROVIĆ
 
 
 
VAK”AN”ZA 2012. nagrade
Muški: 1. Vojnički Brodarica, 2. Uskok, 3. Nesvrtsani, 4. Viaz.
Žene: 1. Jedine i najbolje, 2. Dišpetože, 3. Tika taka, 4. Glavne.
Najbolji strijelci: Stipe Kuliš (Nesvrstani), Luka Matacin (Viaz) – 18 golova, Kristina Benić (Tika taka) – 12 golova.
Najbolji vratari: Filip Lekaj (Dišpet), Ana Medur (Jedine i najbolje).
Najatraktivnija petorka: Krsto Knez (Uskok), Bartul Košta (Croccante team Kampo Kaštelo), Zrinka Benić (Tika taka), Ante Šoša (Viaz), Ante Rubeša (vojnički Brodarica).
Mačak u čizmama: Loreta Bačić (Glavne).