Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Modrić u Realu od ponedjeljka!

Autor: Marko Cvijanović

16.08.2012. 22:00
Modrić u Realu od ponedjeljka!

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Čeka se samo potpis. I liječnički pregled kao puka formalnost. Službena objava vjerojatno je kasnila iz jednostavnog razloga što Daniel Levy još uvijek nije pronašao adekvatnu zamjenu za Modrića
Ne bude li nekih nepredvidivih okolnosti,  Luka Modrić trebao bi se u  ponedjeljak pojaviti na  službenom predstavljanju na  Santiago Bernabeuu kao novi igrač madridskoga Reala!  Ljetnoj trakavici došao je  kraj. Konačno! Zapravo…  Kako za koga. Daniel Levy je  tvrd pregovarač. I važe svaki  penny. Uvijek. Nije slučaj samo s Modrićem. Izvori bliski  veznjaku Tottenhama koji ne  vidi trenutka kada će postati  igrač “kraljevskoga kluba”  tvrde da je predsjednik Spursa triput u kratkom razdoblju prepravljao već gotove  stavke u ugovoru. Dakle,  Modrić konačno u Realu. Cijena? Sitnica. Navodno 38  milijuna eura. Fiksnih 30 i  ugovorni dodaci u visini  osam milijuna.
Samo formalnost
Čeka se, dakle, samo potpis. I liječnički pregled kao  puka formalnost. Službena  objava vjerojatno kasni iz jednostavnog razloga što Levy  još uvijek nije pronašao  adekvatnu zamjenu za Modrića. Doduše, prvi čovjek  Spursa u intenzivnim je pregovorima s Joaoom Moutinhom i Yannom M’Vilom, ali  ne ide sve tako glatko. Izgleda da je Moutinho ipak  preskup, a Rennes je odbio  ponudu za M’Vilu od 12 milijuna funta. Čini se da se  boljom opcijom u ovom trenutku čini Ramirez iz Bologne, koja je za Urugvajca  pak odbila 16 milijuna funta.
Velike brojke
Na stranu nove akvizicije  Spursa, Luka Modrić okreće  se najvećem izazovu karijere. Što kažu Modrićeve brojke u stavkama pripremljenoga četverogodišnjega ugovora? Marca raspolaže povjerljivim informacijama prema kojima će Modrić u Realu  igrati za godišnju neto plaću  od 4,5 milijuna eura, što je  skoro duplo više u odnosu na  dosadašnja primanja u Tottenhamu (2,5 milijuna eura  neto). Jednostavnom računicom dolazi se do brojke od  18 milijuna eura koje će Modrić zaraditi tijekom igranja  u “kraljevskom klubu”, što  znači da će postati jedan od  najbolje plaćenih sportaša u  Hrvatskoj. Uzgred, valja napomenuti da je Modrić tijekom srpanjske “trakavice”  odbio ponudu PSG-a koji je  za njega bio spreman platiti  40 milijuna eura odštete te  mu godišnje platiti 5,3 milijuna eura neto. Njegova je  želja od prvoga dana bila  Real. Primanja očito nisu bila primarna stavka.
Prijateljska utakmica hrvatske nogometne reprezentacije sa Švicarskom protekle srijede ukazala je na očit  Modrićev nedostatak adekvatne tjelesne spreme prema  Mourinhovim kriterijima.  Kada udovolji visokim energetskim zahtjevima Reala  Luku čeka grčevita borba za  svoje mjesto “pod suncem” u  svlačionici. Mourinho ni u  jednom trenutku Modrićevo  ime nije spominjao u kontekstu pojačanja nego igrača  koji će pojačati ionako jaku  konkurenciju među “galacticosima”. Prema “opisu posla” Modrićevi konkurenti  tražit će se između Xabija  Alonsa, Khedire, Di Maria i  Özila. Pa se ti izbori za mjesto u momčadi!